Дисципліна: АРМ фахівця з готельно-ресторанного бізнесу
Кількість годин (кредитів ЄКТС): 120 (4)
Мета навчальної дисципліни: формування знань і навичок використання автоматизованих робочих місць у системі управління підприємством готельно-ресторанного бізнесу, оцінки ефективності їх функціонування.
Результати навчання за навчальною дисципліною:
знати:
- сучасний стан i шляхи розвитку комп’ютерної техніки;
- структуру і склад сучасних ЕОМ;
- принципи організації обчислювального процесу в готельно-ресторанному бізнесі;
- принципи роботи з пакетами системних, прикладних та обслуговуючих програм у готельно-ресторанному бізнесі;
- методи, правила, концепції управління;
- структуру та основи роботи зі світовою мережею Internet;
вміти:
- формулювати вимоги, розробляти проекти, ефективно використовувати програмні засоби планування робочого процесу в готельно-ресторанному бізнесі;
- працювати з найбільш розповсюдженими пакетами прикладних програм у готельно-ресторанному бізнесі;
- працювати з найбільш розповсюдженими у світовій практиці пакетами системних та прикладних програм (Windows 9x//2000/XP, MS Office 2000/ХР/2003);
- працювати із засобами світової мережі Internet.
Зміст дисципліни (тематика):
Сутність автоматизованого робочого місця (АРМ) фахівця з готельно-ресторанного бізнесу. Основні засади впровадження АРМ у підприємствах готельно-ресторанного господарства. Інформаційне забезпечення АРМ фахівця з готельно-ресторанного бізнесу. Програмне забезпечення АРМ фахівця з готельно-ресторанного бізнесу. Функціональні аспекти АРМ фахівця з готельно-ресторанного бізнесу як елементу автоматизованої інформаційної системи. Використання пакетів прикладних програм універсального призначення для автоматизації робочого місця фахівця. Телеуправління персоналом. Проектування АРМ фахівця з готельно-ресторанного бізнесу. Ефективність впровадження АРМ фахівця з готельно-ресторанного бізнесу у діяльність підприємства.
Види робіт: лекції, практичні заняття, самостійна робота студентів.