Відкритий міжнародний університет розвитку людини «УКРАЇНА»
Вступ до університету
Перемикач режиму перегляду сайту
Збільшений розмір шрифту Великий розмір шрифту Нормальний розмір шрифту
Чорно-білий В сірих відтінках Синьо-голубий
Нормальний режим
+ 380-44-409-27-62
+ 380-44-424-70-08
м. Київ, вул. Львівська, 23, корп. 1, каб. 104 Google map
pkuu@vmurol.com.ua
пн-пт 9.00-19.00 сб-нд 9.00-15.00

Дисципліна: Бізнес-планування (ТХ)

Кількість годин (кредитів ЄКТС): 120 (4)

 

Мета навчальної дисципліни: формування системи спеціальних знань і практичних навичок у галузі аналізу та планування показників господарсько-виробничої діяльності закладів ресторанного господарства.

 

Результати навчання за навчальною дисципліною: економічний механізм функціонування закладів та підприємств, формування та використання ресурсного потенціалу з метою оптимізації економічних результатів їх діяльності.

 

Зміст дисципліни (тематика):

Планування обсягів реалізації продукції. Планування матеріально-технічного забезпечення підприємства. Виробничі запаси, їх призначення, показники оцінки, порядок нормування та оперативне управління. Економічні ресурси та ресурсний потенціал закладів ресторанного господарства. Засоби виробництва та засоби праці, аналіз, планування, відтворення, оцінка ефективності використання. Трудові ресурси, їх склад, порядок планування. Продуктивність та ефективність праці. Показники, що їх характеризують. Форми та системи оплати праці. Фонд заробітної платні, його склад, порядок визначення. Витрати на утримання трудових ресурсів, джерела їх покриття. Поточні витрати закладів ресторанного господарства. Види собівартості. Класифікація витрат. Калькулювання собівартості. Обґрунтування кошторису витрат за елементами. Доходи закладів та джерела їх формування. Прибуток як основний показник фінансових результатів діяльності. Рентабельність. Механізм утворення та розподілу прибутку.

 

Види робіт: лекції, лабораторні.