Відкритий міжнародний університет розвитку людини «УКРАЇНА»
Перемикач режиму перегляду сайту
Збільшений розмір шрифту Великий розмір шрифту Нормальний розмір шрифту
Чорно-білий В сірих відтінках Синьо-голубий
Нормальний режим
+38-067-406-53-92
Приймальна комісія
відділ оргроботи
+38-067-503-64-52
+38-067-328-28-22
Viber відділу обліку
+38-067-500-68-36
Київ, вул. Львівська, 23 office@uu.ua

Дисципліна: Економіка підприємств різних типів

Кількість годин (кредитів ECTS): 120 (4)

 

Курс ґрунтується на знаннях суміжних дисциплін – хімії, фізики, мікробіології, холодильної технології, метрології та управління якістю.

 

Мета навчальної дисципліни: формування у студентів економічного мислення та системи спеціальних економічних знань у сфері управління фінансово-господарською діяльністю закладів ресторанного господарства, оволодіння основними методами економічного аналізу діяльності з виробництва кулінарної продукції та використання окремих видів виробничих ресурсів підприємств; опанування практичними навичками економічного обґрунтування конкретних управлінських рішень у процесі реалізації стратегії закладу.

 

Завдання навчальної дисципліни:

-        з’ясування особливостей фінансово-господарського механізму закладів;

-        формування попиту та пропозиції послуг і продукції суб'єктів ресторанного бізнесу;

-        управління товарооборотом та виробничою програмою закладів ресторанного господарства;

 

Результат вивчення навчальної дисципліни:

знати:

-        економічну сутність ресторанного господарства, його функції та роль у системі ринкової економіки України;

-        економічні основи функціонування підприємств ресторанного господарства різних типів і форм власності на споживчому ринку;

-        сутність та структуру сучасного економічного механізму підприємств ресторанного господарства;

-        попит та пропозицію продукції і послуг закладів ресторанного господарства;

 

вміти:

-        визначати соціально-економічні ролі та місце ресторанного господарства в економіці та в системі ринкового господарства країни;

-        визначати ефективність використання запасів сировинних і товарних ресурсів у закладах ресторанного господарства та виявляти напрями їх оптимізації;

-        формувати та регулювати ціни на продукцію і послуги ресторанного господарства;

-        управляти матеріальними, трудовими і фінансовими ресурсами, майном закладів;

-        обґрунтовувати ефективність інвестиційної діяльності закладів ресторанного господарства.