Відкритий міжнародний університет розвитку людини «УКРАЇНА»
Перемикач режиму перегляду сайту
Збільшений розмір шрифту Великий розмір шрифту Нормальний розмір шрифту
Чорно-білий В сірих відтінках Синьо-голубий
Нормальний режим
+38-067-406-53-92
Приймальна комісія
відділ оргроботи
+38-067-503-64-52
+38-067-328-28-22
Viber відділу обліку
+38-067-500-68-36
Київ, вул. Львівська, 23 office@uu.ua

Дисципліна: Естетичне оформлення готелів

Кількість годин (кредитів ЄКТС): 90 (3)

 

Мета навчальної дисципліни: розширення світогляду студентів і формування самостійності їх економічного мислення як особистісної риси та важливої професійної якості, сутність якої полягає в умінні планувати, організовувати, систематизувати та контролювати власну перспективну й поточну діяльність як керівників середньої та вищої ланки сучасного підприємства готельного бізнесу, ознайомити майбутніх фахівців із основами комплексної творчої діяльності дизайнера з формування зовнішнього та внутрішнього архітектурного середовища готелів.

 

Результати навчання за навчальною дисципліною:

знати:

- теоретичні основи управління готельним бізнесом і засади створення й надання готельних послуг сучасного рівня;

- функції, принципи та методи управління процесами створення високоякісних готельних послуг;

- порядок створення та основні архітектурно-планувальні ідеї, що закладаються у проекти сучасних готелів різного призначення, дислокації та категорій;

- основи системи теоретичних і практичних знань у сфері дизайну, що базуються на принципах художнього конструювання, сучасної архітектури, інженерно-технічного проектування, ландшафтної архітектури, монументального та народного мистецтва;

- способи і засоби досягнення художньої виразності і дизайнерського проектування, нові конструкційні й оздоблювальні матеріали та умови їх використання;

- організацію та види дизайнерської діяльності, основними з яких є дизайн архітектурного середовища, інженерний, промисловий, стайлінг, графічний та мистецький;

- технологію процесів обслуговування гостей.

 

вміти:

- правильно оцінювати процеси, що відбуваються у сучасному готельному й туристичному бізнесі;

- визначати сучасні тенденції у галузевій та регіональній міжнародній торгівлі цими видами послуг;

- створювати підприємства індустрії гостинності;

- виявити, за наявності, ті недоліки в існуючому стані архітектурно-планувального та просторового рішення готелю, що погіршують рівень готельного сервісу;

- проаналізувати їх сутність і вплив на якість обслуговування;

- запропонувати оптимальні економічні та естетичні варіанти усунення недоліків за допомогою відповідних фахівців;

- розробляти технологію обслуговування клієнтів готелів;

- налагоджувати договірні відносини в бізнесі;

- розуміти останні досягнення в управлінні сучасними готельними підприємствами;

- приймати ефективні управлінські рішення;

- проводити ділові наради та управляти персоналом;

- використовувати набуті теоретичні знання у своїй практичній професійній діяльності.

 

Зміст дисципліни (тематика):

Готельні послуги та дизайн як об’єкти вивчення. Дизайн як вид професійної діяльності. Виникнення, характерні риси та основні види. Взаємозв’язок туризму та готельного бізнесу. Технологія готельного сервісу. Архітектура та дизайн готельних комплексів. Сучасна архітектура та інтер’єр готелю. Готельні приміщення та меблі. Використання світла й кольору в оформленні готелів. Декоративне мистецтво в художньому оформленні інтер’єрів та екстер’єру. Уніфікація технології гостинності. Додаткові послуги для клієнтів готелів. Нормативно-правові, експлуатаційні документи та стандарти готельного обслуговування

 

Види робіт: лекції, практичні, самостійна робота студентів.