Дисципліна: Інфраструктура готельного та ресторанного господарства
Кількість годин (кредитів ЄКТС): 90 (3)
Мета навчальної дисципліни: формування теоретичних знань і компетенцій щодо інфраструктури готельного та ресторанного господарства, взаємодії суб’єктів туристичного ринку як складової сфери послуг.
Результати навчання за навчальною дисципліною:
знати:
- основні нормативні документи, що регламентують розробку та експлуатацію інфраструктури сфери послуг;
- конструктивні елементи та інженерні системи закладів гостинності;
- умови раціональної експлуатації інфраструктури будівель сфери послуг;
вміти:
- приймати принципові рішення щодо проектування, реконструкції та капітального ремонту об'єктів інфраструктури готельно-ресторанного господарства;
- вирішувати основні питання технічного нагляду замовника за будівництвом інфраструктури об'єктів галузі гостинності;
- вирішувати основні питання щодо надійності і безпечної експлуатації інфраструктури об'єктів готельно-ресторанного господарства;
- організовувати підготовку та проведення ремонту інфраструктури будівель, споруд та приміщень об'єктів готельно-ресторанного господарства.
Зміст дисципліни (тематика):
Поняття ринкової інфраструктури та складові індустрії гостинності. Основні види інфраструктури суб'єктів господарювання у сфері індустрії гостинності. Інфраструктура суб'єкта господарювання: виробнича, рекреаційна та соціальна. Взаємодія суб'єктів індустрії гостинності та ресторанного сервісу. Виробнича інфраструктура підприємства індустрії гостинності. Інфраструктура готельного господарства. Інфраструктура ресторанного господарства. Інфраструктура підприємницької діяльності.
Види робіт: лекції, практичні заняття, самостійна робота студентів.