Дисципліна: Логістичні системи у ресторанному господарстві
Кількість годин (кредитів ECTS): 90 (3)
Мета навчальної дисципліни: набуття майбутніми фахівцями галузі системних знань і розуміння методології логістичного управління у сферах діяльності закладів ресторанного господарства як інструмента ринкової економіки та вмінь адаптуватися до змін у бізнес-середовищі.
Завдання навчальної дисципліни: з’ясування питання, що являє собою логістика як наука; зміст, завдання, практичне використання в роботі закладів ресторанного господарства логістики постачання; логістики виробничих процесів; збутової логістики; транспортної; інформаційної; логістики управління запасами, складської логістики.
Результат вивчення навчальної дисципліни:
знати:
- класифікацію та види логістичних систем;
- методи реалізації функцій обліку, аналізу та регулювання матеріальних ресурсів закладів ресторанного господарства;
- теоретичні та практичні основи управління запасами;
- організаційні основи складування закладів ресторанного господарства;
- особливості управління транспортними потоками;
- особливості управління закупками;
- особливості розподільчої логістики;
- основи управління інформаційними потоками.
вміти:
- оптимізувати канали розподілу продукції;
- організовувати роботу логістичних підрозділів закладу;
- оцінювати та вдосконалювати інформаційну систему закладу;
- визначити оптимальний вид транспорту з точки зору ефективності роботи закладу ресторанного господарства;
- використовувати сучасні наукові досягнення, результати самостійних досліджень та набуті знання у практичній діяльності;
- вирішувати на конкретних прикладах економічні завдання з раціоналізації управління товарно-матеріальними запасами в закладах;
- визначати економічну ефективність упровадження логістичних технологій управління.