Відкритий міжнародний університет розвитку людини «УКРАЇНА»
Перемикач режиму перегляду сайту
Збільшений розмір шрифту Великий розмір шрифту Нормальний розмір шрифту
Чорно-білий В сірих відтінках Синьо-голубий
Нормальний режим
+38-067-406-53-92
Приймальна комісія
відділ оргроботи
+38-067-503-64-52
+38-067-328-28-22
Viber відділу обліку
+38-067-500-68-36
Київ, вул. Львівська, 23 office@uu.ua

Дисципліна: Мікробіологія (ГРС)

Кількість годин (кредитів ЄКТС): 90 (3)

 

Мета навчальної дисципліни: формування знань з основ мікробіології для подальшого їх застосування в професійній діяльності.

 

Результати навчання за навчальною дисципліною:

знати:

-  основні групи мікроорганізмів та їх біохімічну діяльності;

-  значення мікробіологічних процесів при виробництві, переробці та зберіганні харчових продуктів;

-  вплив різних факторів навколишнього середовища на життєдіяльність мікроорганізмів;

-  основних представників патогенних мікроорганізмів і основи профілактики харчових захворювань;

-  особливості мікрофлори основних груп харчових продуктів;

-  документи державного регулювання в галузі використання мікробіології в практиці виробництва та зберігання харчових продуктів.

 

вміти:

-  обґрунтовувати умови та дії з метою стимулювання бажаних мікробіологічних процесів і гальмування шкідливих;

-  обґрунтовувати застосовування заходів профілактики харчових захворювань;

-  використовувати державні норми регулювання в практиці виробництва та зберігання харчових продуктів у своїй професійній діяльності.

 

Зміст дисципліни (тематика):

Організація та життєдіяльність бактерій, дріжджів, плісеневих грибів. Фактори впливу на життєдіяльність мікроорганізмів в процесі виробництва харчових продуктів. Патогенні мікроорганізми. Мікрофлора продуктів харчування. Зберігання продуктів харчування.

 

Види робіт: лекції, практичні, самостійна робота студентів.