Відкритий міжнародний університет розвитку людини «УКРАЇНА»
Перемикач режиму перегляду сайту
Збільшений розмір шрифту Великий розмір шрифту Нормальний розмір шрифту
Чорно-білий В сірих відтінках Синьо-голубий
Нормальний режим
+38-067-406-53-92
Приймальна комісія
відділ оргроботи
+38-067-503-64-52
+38-067-328-28-22
Viber відділу обліку
+38-067-500-68-36
Київ, вул. Львівська, 23 office@uu.ua

Дисципліна: Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства

Кількість годин (кредитів ECTS): 90 (3)

 

Мета навчальної дисципліни: формування у студентів комплексу знань та вмінь з питань організації виробництва.

 

Результати навчання за навчальною дисципліною:

знати:

  • види та призначення приміщень для відвідувачів;
  • види, методи обслуговування в ЗРГ;
  • основи складання меню;
  • види предметів МТЗ для організації процесу обслуговування;
  • правила підготовки приміщень до обслуговування;
  • порядок та правила подачі продукції.

 

вміти:

  • моделювати процес обслуговування у різних типах закладів ресторанного господарства, для різних форм і методів обслуговування;
  • раціонально використовувати можливості зон обслуговування;
  • організовувати професійне обслуговування офіціантами;
  • забезпечувати умови для якісного самообслуговування споживачів;
  • складати меню для різних видів обслуговування;
  • забезпечувати підготовку приміщень до обслуговування;
  • організовувати виконання операцій із обслуговування споживачів.

 

Зміст дисципліни (тематика):

Тема 1. Задачі обслуговування в ЗРГ.

Тема 2. Види приміщень для споживачів.

Тема 3. Основи процесу обслуговування.

Тема 4. Меню.

Тема 5. Види посуду.

Тема 6. Порцеляново-фаянсовий посуд.

Тема 7. Металевий посуд, столові прибори.

Тема 8. Скляний та інші види посуду.

Тема 9. Столова білизна.

Тема 10. Підготовка зали до обслуговування.

Тема 11. Сервіровка столу.

Тема 12. Загальні правила відпуску продукції.

Тема 13. Правила подачі закусок.

Тема 14. Правила подачі перших страв.

Тема 15. Правила подачі других страв, десертів.

 

Види робіт: лекції, практичні роботи, консультації, іспити, курсова робота, контрольні роботи, випускна атестація.