Дисципліна: Організація роботи сомельє
Кількість годин (кредитів ЄКТС): 90 (3)
Мета навчальної дисципліни: надати майбутнім спеціалістам знання з наукових основ виробництва та споживання алкогольних напоїв, практичні навички та вміння планувати і вирішувати виробничі завдання, відповідати за якість їхнього виконання, керувати процесом та впливати на культуру споживання вин.
Результати навчання за навчальною дисципліною: основні функції та особливості роботи сомельє, обов’язки та коло професійних знань і навичок у виборі і споживанні алкогольних напоїв.
Зміст дисципліни (тематика): Класифікація алкогольних та безалкогольних напоїв. Особливості виробництва алкогольних і безалкогольних напоїв. Основи складання винної карти. Правила і методи зберігання та подавання алкогольних напоїв. Особливості поєднання страв із напоями та правила дегустації напоїв.
Види робіт: лекції, лабораторні.