Відкритий міжнародний університет розвитку людини «УКРАЇНА»
Перемикач режиму перегляду сайту
Збільшений розмір шрифту Великий розмір шрифту Нормальний розмір шрифту
Чорно-білий В сірих відтінках Синьо-голубий
Нормальний режим
+38-067-406-53-92
Приймальна комісія
відділ оргроботи
+38-067-503-64-52
+38-067-328-28-22
Viber відділу обліку
+38-067-500-68-36
Київ, вул. Львівська, 23 office@uu.ua

Дисципліна: Організація виробництва

Кількість годин (кредитів ЄКТС): 180 (6)

 

Мета навчальної дисципліни: формування системи теоретичних і прикладних знань із раціональної організації та напрямків підвищення результативності виробничих систем промислового підприємства.

 

Результати навчання за навчальною дисципліною:

знати:

- економічні основи функціонування підприємств в умовах ринку;

- чинники, які впливають на ефективність роботи підприємств;

- економічний зміст ресурсів, структуру та форми ресурсного забезпечення господарської діяльності;

- шляхи більш раціонального використання ресурсів;

- прогресивні методи планування та форми організації виробництва;

- показники оцінки результативності діяльності підприємства;

- загальні принципи, методи раціональної організації та системні положення створення та розвитку виробничих систем;

- сутності виробництва та виробничих систем;

- особливості виробничих та технологічних процесів, організаційних типів виробництва.

 

вміти:

- проводити аналіз використання ресурсів;

- оцінювати діяльність підприємства з економічної точки зору;

- вишукувати резерви підвищення ефективності діяльності підприємства;

- обирати методи організації виробництва;

- здійснювати просторове розташування процесу виробництва;

- планувати здійснення виробничого процесу у часі.

 

Зміст дисципліни (тематика):

Організаційні основи виробництва. Виробничі системи. Виробничі процеси. Організація трудових процесів і робочих місць. Нормування праці. Організація виробничого процесу в просторі. Організація виробничого процесу в часі. Виробнича інфраструктура. Непотокові методи організації виробництва. Організація потокового й автоматизованого виробництва. Організаційно-виробниче забезпечення якості та конкурентоспроможності продукції. Комплексна підготовка виробництва до випуску нової продукції. Організаційне проектування виробничих систем.

 

Види робіт: лекції, практичні, самостійна робота студентів.