Дисципліна: Основи виробничого дизайну
Кількість годин (кредитів ЄКТС): 90 (3)
Мета навчальної дисципліни: навчання студентів гармонійному дизайнерському проектуванню об’єктів ресторанного господарства, вивчення теоретичних основ дизайну об’єктів ресторанного господарства, виконання просторового, кольорового та декоративного рішення об’єктів ресторанного господарства.
Результати навчання за навчальною дисципліною:
знати:
- поняття та визначення дизайну;
- прийоми і методі створення гармонійних інтер’єрів, об’єктів ресторанного господарства.
вміти:
- проектувати і створювати гармонійні інтер'єри закладів ресторанного господарства.
Зміст дисципліни (тематика):
Тема 1. Еволюція предметного світу й архітектури.
Тема 2. Становлення дизайну.
Тема 3. Створення інтер’єрів і насичення їх.
Тема 4. Особливості проектування середовища, прийоми організації інтер'єру. Засоби в рішенні архітектурно-художньої виразності інтер'єру. Сучасний інтер'єр.
Тема 5. Засоби в рішенні архітектурно-художньої виразності інтер’єру.
Тема 6. Особливості проектування підприємств ресторанного господарства з централізованого виробництва продукції.
Тема 7. Сучасний інтер’єр підприємств харчування.
Тема 8. Колірна, декоративна і світлова дизайнерська обробка інтер’єру.
Види робіт: лекції, практичні заняття, модульні контрольні роботи, індивідуальні роботи студентів із викладачем, самостійна робота студентів, консультації, підготовка до заліку, залік.