Відкритий міжнародний університет розвитку людини «УКРАЇНА»
Перемикач режиму перегляду сайту
Збільшений розмір шрифту Великий розмір шрифту Нормальний розмір шрифту
Чорно-білий В сірих відтінках Синьо-голубий
Нормальний режим
+38-067-406-53-92
Приймальна комісія
відділ оргроботи
+38-067-503-64-52
+38-067-328-28-22
Viber відділу обліку
+38-067-500-68-36
Київ, вул. Львівська, 23 office@uu.ua

Дисципліна: Основи виробництва продуктів оздоровчого харчування

Кількість годин (кредитів ECTS): 120 (4)

 

Дисципліна базується на знаннях, які отримали студенти, вивчаючи фундаментальні та інженерні дисципліни: органічна хімія, мікробіологія, охорона праці, організація ресторанного господарства тощо.

 

Основи виробництва продуктів оздоровчого харчування мають бути відомі кожному, а фахівцям закладів ресторанного господарства знання науково-обґрунтованої дієтотерапії вкрай необхідні, щоб використати харчування як майбутній профілактично-лікувальний фактор. Правильно організоване дієтичне харчування має важливе медичне і соціально-економічне значення, дає можливість запобігати багатьом хворобам, переходу гострих захворювань у хронічні, сприяє ефективності терапії.

Майбутнім фахівцям у галузі технології харчування необхідно опанувати принципи дієтотерапії на науковій основі, властивості продуктів при їх використанні в різноманітних найбільш поширених дієтах, особливості технологічної обробки продуктів при приготуванні дієтичних страв. Це надає змогу майбутнім фахівцям зважено підходити до організації виробничих процесів, набувати навичок інженерного вирішення виробничих проблем, підвищувати свою кваліфікацію.

 

Мета навчальної дисципліни: формування базових знань із принципів дієтичної терапії, застосування різноманітних дієт при найбільш поширених захворюваннях, технології продуктів дієтичного призначення, особливостей лікувального харчування, сучасних наукових концепцій харчування.

 

Завдання навчальної дисципліни:

–           засвоєння знань про основні принципи побудови дієтичного харчування;

–           ознайомлення з механізмом системи травлення;

–           вивчення властивостей продуктів дієтичного призначення;

–           засвоєння знань застосування лікувальних дієт;

–           набуття знань і вмінь про особливості виробництва продукції дієтичного харчування;

–           набуття практичних навичок із виробництва страв дієтичного використання.

 

Об’єкт вивчення дисципліни: загальні принципи здійснення технологічного процесу виробництва дієтичної продукції із визначними властивостями та якістю.

 

Результат вивчення навчальної дисципліни:

знати:

–           основні принципи побудови дієтичного харчування;

–           властивості, які потрібні для дієтпродуктів;

–           систематизацію окремих стадій технологічного процесу виробництва дієтичних страв з метою опанування основами управління процесом.

 

вміти:

–           пов’язувати наукові та нормативні положення дієтичного харчування;

–           формувати асортимент раціонів (дієт) щодо їх щоденного різноманіття (складання меню);

–           визначити харчову та біологічну цінність раціонів;

–           складати технологічні схеми приготування окремих страв;

–           складати технологічні карти на інноваційні страви.

 

Кожен студент готує вирішення поставлених питань, що знаходить відображення у виконанні лабораторних робіт і самостійної роботи, яка передбачена тематичним планом. Контроль за виконанням самостійної роботи студентів здійснюється шляхом проведення чітких контрольних опитувань, написання рефератів, атестації за модулем.