Дисципліна: Процеси й апарати харчових виробництв
Кількість годин (кредитів ЄКТС): 90 (3)
Мета навчальної дисципліни: набуття студентами необхідних знань і навичок щодо основних технологічних процесів та апаратів, забезпечення опанування студентами методик розрахунку апаратів, принципів моделювання й оптимізації та застосування їх у майбутній професійній діяльності; застосування основних положень дисципліни – основ гідравліки, основ теорії загальних технологічних процесів, основ розрахунку процесів і апаратів, шляхів інтенсифікації технологічних процесів та їх оптимізації.
Зміст дисципліни (тематика): Загальні закономірності технологічних процесів. Основи гідравліки. Гідротехнічні процеси. Механічні процеси. Теплові процеси. Масообміні процеси. Основні характеристики і класифікація технологічних процесів і апаратів. Технологічні гідромеханічні процеси. Технологічні механічні процеси. Технологічні теплові процеси. Технологічні масообмінні процеси.
Види робіт: лекції, лабораторні, іспит.