Відкритий міжнародний університет розвитку людини «УКРАЇНА»
Перемикач режиму перегляду сайту
Збільшений розмір шрифту Великий розмір шрифту Нормальний розмір шрифту
Чорно-білий В сірих відтінках Синьо-голубий
Нормальний режим
+38-067-406-53-92
Приймальна комісія
відділ оргроботи
+38-067-503-64-52
+38-067-328-28-22
Viber відділу обліку
+38-067-500-68-36
Київ, вул. Львівська, 23 office@uu.ua

Дисципліна: Технологічне проєктування закладів ресторанного господарства

Кількість годин (кредитів ЄКТС): 120 (4)

 

Мета навчальної дисципліни: вивчення основ проєктування об’єктів ресторанного господарства відповідно до їхньої соціально-культурної, утилітарної та естетичної функції.

 

Результати навчання за навчальною дисципліною:

знати:

-  нормативні документи з питань будівництва і проєктування підприємств (ДБН, ДСТУБ, ГОСТи, СНіПи);

-  теоретичні основи проєктування закладів ресторанного господарства;

-  норми оснащення технологічним обладнанням;

-  склад приміщень закладів ресторанного господарства;

-  вимоги до компоновки приміщень;

-  схеми розміщення (компонування) виробничих цехів;

-  схеми розміщення технологічного обладнання;

-  організацію проєктування і будівництва закладів ресторанного господарства.

 

вміти:

-  користуватися нормативними документами з питань будівництва і проєктування підприємств (ДБН, ДСТУБ, ГОСТи, СНіПи);

-  виконувати розрахунки виробничої програми підприємства (цеху);

-  виконувати технологічні розрахунки виробничих цехів підприємства;

-  розраховувати площу торгових і виробничих приміщень закладів харчування;

-  на основі розрахунків проводити підбір та розміщення обладнання;

-  застосовувати передовий досвід у проєктуванні закладів ресторанного господарства;

-  розробляти техніко-економічне обґрунтування проєкту і завдання на проєктування закладу готельно-ресторанного господарства;

-  моделювати сервісно-виробничі процеси закладів готельно-ресторанного господарства та забезпечити їх апаратурне оформлення;

-  розробляти просторове рішення закладу відповідно до моделі його роботи, нормативних вимог, сучасних презентаційних і дизайнерських концепцій.

 

Зміст дисципліни (тематика):

Тема 1. Поняття про проєктування підприємств харчування.

Тема 2. Організаційні засади технологічного проєктування закладів ресторанного господарства.

Тема 3. Моделювання виробничих процесів і розробка виробничих програм підприємств ресторанного господарства, що проєктуються.

Тема 4. Проєктування функціональних груп приміщень підприємств харчування.

Тема 5. Об'ємно-планувальні рішення підприємств харчування.

Тема 6. Особливості проєктування підприємств ресторанного господарства з централізованого виробництва продукції.

Тема 7. Заходи щодо забезпечення санітарно-гігієнічних вимог у закладах ресторанного господарства.

Тема 8. Рекламне забезпечення діяльності підприємств харчування.

Тема 9. Експертиза технологічної частини проєкту.

 

Види робіт: лекції, практичні заняття, модульні контрольні роботи, курсовий проект, індивідуальні роботи студентів із викладачем, самостійна робота студентів, консультації, підготовка до екзамену, екзамен.