Дисципліна: Устаткування закладів харчування
Кількість годин (кредитів ECTS): 120 (4)
Мета навчальної дисципліни: набуття студентами необхідних знань та навичок, пов'язаних із механізацією технологічних процесів приготування продукції харчування, їхнім удосконаленням, вибором, розміщенням, експлуатацією, організацією обслуговування і ремонту механічного, теплового, холодильного і торговельного устаткування підприємств харчування; набуття теоретичних основ процесів теплової, механічної та холодильної обробки продуктів, а також підготовка спеціалістів, спроможних знати та технічно грамотно забезпечити експлуатацію торговельно-технологічного устаткування, вирішувати питання використання нових видів машин і апаратів та впроваджувати нову механізацію й автоматизацію технологічних процесів на підприємствах харчування.
Результат вивчення навчальної дисципліни:
знати:
- призначення та сферу використання машин і апаратів для механізації технологічних процесів підприємств харчування;
- технічну характеристику устаткування, конструкцію та принцип дії, особливості його експлуатації в умовах ринкової економіки;
- володіти навичками забезпечення устаткуванням підприємств харчування.