Відкритий міжнародний університет розвитку людини «УКРАЇНА»
Перемикач режиму перегляду сайту
Збільшений розмір шрифту Великий розмір шрифту Нормальний розмір шрифту
Чорно-білий В сірих відтінках Синьо-голубий
Нормальний режим
+38-067-406-53-92
Приймальна комісія
відділ оргроботи
+38-067-503-64-52
+38-067-328-28-22
Viber відділу обліку
+38-067-500-68-36
Київ, вул. Львівська, 23 office@uu.ua
Група: Олімпіади, конкурси

Студенти і викладачі Університету «Україна» мандрували історичними місцями Київщини

Цей захід об'єднав і працівників Університету «Україна», і його друзів та партнерів.

З метою відзначення учасників ХІІІ фестивалю студентської творчості «Університетське літо» та проведення профорієнтаційної роботи серед загальноосвітніх навчальних закладів Київщини 9 червня 2016 року Науково-освітнім центром патріотичного виховання Університету «Україна» було організовано та проведено освітньо-краєзнавчий захід.

Зокрема, учасники (студенти та викладачі Університету «Україна», народний козацький ансамбль «Горлиця» Тарасівського будинку культури, вихователі ДНЗ «Намистинка» м. Вишневе, козаки МГО «Українське козацтво», воїни інтернаціоналісти) ознайомилися з цікавими історичними місцями Київщини.

На високому професійному рівні житель села Білогородка Абрамчук Микола Іванович, член Національної спілки краєзнавців України, розповів про маловідомі сторінки давнього Білгорода.

Директор Білогородської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Мазур Микола Іванович ознайомив учасників із експозиційними матеріалами, що знаходяться у приміщенні школи.

У Центрі культури «Уваровський дім» селища Ворзель для учасників заходу завідувачем музею Соколенком Олександром Герольдовичем, членом Національної спілки краєзнавців України, було проведено цікаву та змістовну екскурсію.

Керівник Науково-освітнього центру Університету «Україна» Юрій Мельничук, член Національної спілки краєзнавців України, розповів про історію виникнення храму Архістратига Михаїла та історичні духовні реліквії, що знаходяться в ньому, а також про чудодійні джерела часів Києво-Печерської Лаври (землі села належали Києво -Печерському монастирю). На згадку учасники екскурсії сфотографувалися біля пам'ятника Митрополиту Петрові Могилі (який володів селом у 1622-1627 рр.).

На завершення екскурсії представники місцевого козацького осередку села пригостили учасників краєзнавчого заходу смачним козацьким кулішем.

Ростислав ДУБАС,

світлини Костянтина ЗОЗУЛІ,

студентський Медіа-центр Університету «Україна


Підрозділ: ВІДКРИТИЙ МІЖНАРОДНИЙ УНІВЕРСИТЕТ РОЗВИТКУ ЛЮДИНИ «УКРАЇНА»

до списку новин