Відкритий міжнародний університет розвитку людини «УКРАЇНА»
Перемикач режиму перегляду сайту
Збільшений розмір шрифту Великий розмір шрифту Нормальний розмір шрифту
Чорно-білий В сірих відтінках Синьо-голубий
Нормальний режим
+38-067-406-53-92
Приймальна комісія
відділ оргроботи
+38-067-503-64-52
+38-067-328-28-22
Viber відділу обліку
+38-067-500-68-36
Київ, вул. Львівська, 23 office@uu.ua
Група: Круглі столи, тренінги, майстер-класи Тематика: Освіта з охорони здоров'я, фізичної культури і спорту

«Ми – за велнес!»

«Ми – за велнес» – такою була тема брифінгу напередодні Всесвітнього дня здоров’я, який провели студенти третього курсу напряму підготовки «Здоров’я людини» Полтавського інституту економіки та права разом із обласною бібліотекою для дітей ім. П. Мирного на базі одинадцятих класів ЗОШ № 26.

Wellness – це філософія здорового способу життя; гармонії душі і тіла; фізичної, соціальної, психічної рівноваги. Коріння цього руху йдуть з 50-х років минулого століття, коли на перший план стали виходити такі цінності, як здоров’я, і виникла мода на здоровий спосіб життя в усьому світі. Адже недолік цього компоненту зводить нанівець усі досягнення людини.

Основним завданням Wellness є підтримка здоров’я, причому природним, випробуваним способом із можливістю використання арсеналу сучасних досягнень в усіх сферах життя.

Основними принципами філософії велнесу є: фізична активність; розумова активність; духовне зростання; збалансоване харчування; гармонія тіла й почуттів людини; загартування організму; підтримка сім’ї.

Європа вступила в ХХІ століття з усвідомленням того, що людині необхідно самій відповідати за своє здоров’я.

Саме на це орієнтують сьогодні й навчальні дисципліни в інституті за напрямом підготовки фахівців здоров’я людини.

Студенти зі знанням справи відповідали на брифінгу на поставлені запитання учнів : яка технологія велнесу; як правильно харчуватись; як організовувати свій внутрішній світ; як впоратися з поганим настроєм; які є методи розслаблення, боротьби із головним болем.

Давали студенти й цікаві рекомендації : щодо нейробіки – гімнастики для мозку; як виховати в собі красу рухів, статуру; як відмовитись від шкідливих звичок. А студент Віталій Марченко – чемпіон Європи з банного мистецтва – поділився досвідом ефективного й доступного загартування й зміцнення здоров’я.

Цікавість викликали діалоги-мініатюри про здоровий спосіб життя (їх майстерно виконували студенти ІІІ курсу Авдеєнко В., Візир В., Марченко М., Марченко В.).

Провідний бібліотекар Чижик Л. В. ознайомила учнів з новинками літератури на тему «Твоє здоров’я – у твоїх руках». Вона провела інтелектуальну гру «Щоб бути здоровим».

Цікаво закінчився брифінг. Учні побажали один одному здоров’я. А потім взялися за руки й утворили «ланцюг», проголосивши : «Ми – за велнес!».

Мета досягалась певною атрибутикою, плакатами, лозунгами, висловлюваннями про здоров’я і здоровий спосіб життя. Студенти запросили одинадцятикласників на навчання до свого вишу. А вчителька школи Пилипенко Тамара Віталіївна щиро подякувала студентам, що послідовно здійснюють велику місію, ведуть просвітницьку роботу, передають уміння, знання і навички філософії здорового способу життя, яка є алгоритмом їхньої майбутньої професії.

mi_za_velnes5mi_za_velnes6

mi_za_velnes7mi_za_velnes8

 


Підрозділ: Полтавський інститут економіки і права

до списку новин