Відкритий міжнародний університет розвитку людини «УКРАЇНА»
Перемикач режиму перегляду сайту
Збільшений розмір шрифту Великий розмір шрифту Нормальний розмір шрифту
Чорно-білий В сірих відтінках Синьо-голубий
Нормальний режим
+38-067-406-53-92
Приймальна комісія
відділ оргроботи
+38-067-503-64-52
+38-067-328-28-22
Viber відділу обліку
+38-067-500-68-36
Київ, вул. Львівська, 23 office@uu.ua
Група: День відкритих дверей

Щоб стати студентами

Що потрібно, щоб учню загальноосвітньої школи, ліцею, коледжу, профтехучилища стати студентом вищого навчального закладу? По-перше, визначитися з вишем, майбутньою спеціальністю, по-друге, гарно підготуватися до вступних випробувань, по-третє, успішно скласти їх, причому не гірше, а бажано – краще, ніж такі ж абітурієнти. Тож так важливо завчасно знати, що чекатиме юнака чи дівчину на таких випробуваннях, визначитися, що можна надолужити у знаннях із основних предметів. Дні відкритих дверей у вишах істотно допомагають у цьому.

В нашому університеті подібні зустрічі відбуваються регулярно, наприкінці кожного місяця. Як показав досвід минулих років, ефективність заходу досить вагома. Розлогі розповіді про університет, його особливості, традиції, здобутки, розмови з викладачами допомагають майбутнім абітурієнтам більш-менш точно і зважено визначитися із подальшим навчанням, обрати тай фах, який найбільше відповідає схильностям, знанням хлопця чи дівчини.

Останньої суботи жовтня у Дні відкритих дверей узяли участь учні випускних класів кількох столичних загальноосвітніх шкіл, а також першокурсники коледжу «Освіта» нашого університету. Зустріч відкрив відповідальний секретар приймальної комісії вишу Р.С. Дубас. Він розповів про навчальний заклад, про умови прийому до нього, а також про умови навчання, відпочинку студентів. Були запитання, здебільшого від батьків, котрі цього дня прийшли до університету разом зі своїми дітьми.

До речі, були поряд зі своїми вихованцями і вчителі. Їм теж небайдуже, як продовжать навчання випускники дев’ятих-одинадцятих класів.

Виступ відповідального секретаря приймальної комісії істотно доповнили директор Інженерно-технологічного інституту В.В. Малишев, заступник директора Інституту філології та масових комунікацій Т.П. Неділько, старший викладач Інституту соціальних технологій А.О. Курбатова.

Загалом усі підрозділи в університеті були серйозно представлені на такому важливому заході. За окремими столиками для молоді викладачі вишу пропонували рекламні матеріали про університет. Це робили, зокрема, директори інститутів В.В. Поліновський (Інститут комп’ютерних технологій), А.Л. Терещенко (Інститут права та суспільних відносин), завідувач кафедри фінансів та банківської справи Інституту економіки та менеджменту Л.В. Лазоренко, доцент кафедри здоров’я людини та фізичного виховання Інституту соціальних технологій Л.В. Адирхаєва, декан факультету біомедичних технологій В.О. Мовчан, викладач кафедри української мови, літератури і східних мов Інституту філології та масових комунікацій М.М. Боголюбова й інші.

Добре підготувався до зустрічі зі своїми майбутніми студентами Інститут комп’ютерних технологій. Старший викладач інституту Є. Пічкальов продемонстрував школярам і їхнім батькам пристрої (машина зі штучним інтелектом, 3-Д принтер) та стенди з сучасними ARM-контролерами від провідних компаній світу, зокрема Atmel, Texas, Instruments, ST Microelektrans. Присутні мали змогу ознайомитися з фігурками, виготовленими 3-Д принтером.

А що ж учні, котрі завітали того дня до університету? Дехто був уже не вперше на Львівській, 23. Тож почувалися впевнено. Одинадцятикласник київської загальноосвітньої школи №225 Віталій Нагорний, котрий прийшов до вишу разом із матір’ю – Оленою Віталіївною, вподобав туристичну справу. Хлопець має всі можливості оволодіти в нашому університеті саме таким фахом.

Десятикласниця цієї ж школи Олександра Дубровіна ще визначається з майбутньою спеціальністю – час для цього у дівчини є.

Загалом із цієї школи наш університет відвідали 18 учнів. Дехто з них прийшов на Львівську, 23 не вперше. І, як заявила вчителька історії цієї школи С.К. Меркулова, юнаки і дівчата налаштовані продовжити навчання саме в Університеті «Україна». Їм сподобалися і приміщення, і перші розмови з викладачами, і реальна можливість здобути конкурентоспроможну спеціальність.

 

Анатолій Урбан

Джерело: Газета «Університет «Україна» № 5-6 (169-170), 2015


Підрозділ: ВІДКРИТИЙ МІЖНАРОДНИЙ УНІВЕРСИТЕТ РОЗВИТКУ ЛЮДИНИ «УКРАЇНА»

до списку новин