Відкритий міжнародний університет розвитку людини «УКРАЇНА»
Перемикач режиму перегляду сайту
Збільшений розмір шрифту Великий розмір шрифту Нормальний розмір шрифту
Чорно-білий В сірих відтінках Синьо-голубий
Нормальний режим
+38-067-406-53-92
Приймальна комісія
відділ оргроботи
+38-067-503-64-52
+38-067-328-28-22
Viber відділу обліку
+38-067-500-68-36
Київ, вул. Львівська, 23 office@uu.ua
Група: День відкритих дверей

Здоров’я – це свято!

 

На 7 квітня припадає важливе свято – Всесвітній день здоров’я. Цей день людство обрало для того, щоб самим собі зайвий раз нагадати про важливість здоров’я для повноцінного життя.

Гарне здоров’я – одне з основних джерел щастя і радості людини, її неоціненне багатство, це дарунок неба. Воно дається нам даром. А далі треба його заслужити: формувати, зміцнювати, зберігати.

Нині в усьому світі дедалі більш поширюється рух за здоровий спосіб життя, мода на здоров’я. Бути здоровим не тільки модно, але й економічно вигідно.

Майбутнє здоров’я нації закладається в сучасній сім’ї та школі. Наслідком низької культури здоров’я учнів стають подальші захворювання, з якими вони йдуть у життя, створюють сім’ю, а потім народжують і виховують дітей. Нездорове покоління народжує і нездорових дітей.

За даними Східноукраїнського фонду соціологічних досліджень 37% учнів палять, 60% – вживають алкогольні напої, а 58% пробували вживати наркотики. Початкову школу закінчує 20% здорових дітей, а середню – лише 5-7%. Причому погіршення здоров’я учнів іде по наростаючій, що визнало і профільне міністерство. Зберігається тенденція до зростання серед учнів до 14 років кількості серцево-судинних захворювань, хвороб опорно-рухового апарату, надмірної ваги.

Студенти Полтавського інституту економіки і права за напрямом підготовки «Здоров’я людини» разом із обласною бібліотекою для дітей ім. П. Мирного до дня здоров’я провели тренінг на тему «Здоров’я – найбільший скарб, перед яким усе інше – дрібниці» на базі ЗОШ №6 м. Полтави.

У програмі тренінгу: мозкова атака «Афоризми про здоров’я»; вправа «Мікрофон» – «Компоненти здорового способу життя»; діалог «Як зберегти здоров’я в умовах сучасного ритму життя?»; інтелектуальна сторінка «Вчимося бути здоровими».

Учасниками тренінгу були учні 6-го класу. Їх цікавили питання: як правильно доглядати за зубами; яка їжа смачна і корисна; як можна поліпшити настрій, зменшити негативний вплив на здоров’я при користуванні інтернетом; як мати поставу Аполона та ін.

Студенти групи 11ФР за напрямом підготовки «Здоров’я людини» зі знанням справи давали практичні рекомендації: що робити, коли болить голова; як нормалізувати сон; які вправи виконувати, щоб нормально працювало серце; надали гігієнічні поради та ін.

Зацікавила учнів інтелектуальна сторінка, яку вела провідний бібліотекар Л.В. Чижик. Учні правильно відповідали на питання вікторини за мотивами народних казок, відгадували загадки.

Хвилинка поезії надала учням інформацію про корисну і смачну їжу. Дискусія виникла після інсценування діалогу для розмірковування «Чому люди вживають брутальні слова?» (сцену виконали студенти групи 11ПР І. Погорілець і Т. Красицька).

Із кодексом здоров’я познайомила учасників тренінгу Вишар Є.В. – асистент кафедри фізичної реабілітації та фізичного виховання.

Закінчився тренінг «Ланцюгом здоров’я»: учні побажали один одному здоров’я, взялись за руки й утворили «ланцюг здоров’я», проголосивши «Здоровий спосіб життя – наш вибір». За правильні відповіді студенти частували учнів цукерками.

Проведення цього тренінгу та інших просвітницьких заходів з цієї проблеми, безумовно, стане певним внеском у валеологізацію навчально-виховного процесу учнів, як сьогодні її пропонує проект Концепції розвитку освіти України на період 2015 – 2025 роки.


Підрозділ: Полтавський інститут економіки і права

до списку новин