Відкритий міжнародний університет розвитку людини «УКРАЇНА»
Перемикач режиму перегляду сайту
Збільшений розмір шрифту Великий розмір шрифту Нормальний розмір шрифту
Чорно-білий В сірих відтінках Синьо-голубий
Нормальний режим
+38-067-406-53-92
Приймальна комісія
відділ оргроботи
+38-067-503-64-52
+38-067-328-28-22
Viber відділу обліку
+38-067-500-68-36
Київ, вул. Львівська, 23 office@uu.ua
Група: Освітянська виставка

Про участь Інституту економіки та менеджменту в ярмарку професій Житомирського МЦЗ

Житомирський міський центр зайнятості запросив Університет «Україна» до участі в інформаційно-просвітницькому ярмарку професій для випускників шкіл та навчальних закладів “Портал успіху – 2016”, який проходив 15 листопада 2016 року у приміщенні Житомирського агротехнічного коледжу за адресою вул. Покровська (Щорса), 96 з 1300 до 1700.

Університет «Україна» був єдиним київським ВНЗ та єдиним приватним ВНЗ, запрошеним і представленим на даному заході.

В Ярмарку професій брали участь, в основному, професійно-технічні училища, коледжі та декілька ВНЗ м. Житомира.

На захід підготувалась і виїхала агітаційна бригада Інституту економіки та менеджменту у складі трьох викладачів (Кутліна І.Ю., Нечипорук Н.В., Іващук Т.В.) та трьох студентів спеціальності «Маркетинг» 3-го і 4-го курсів (Жамська А., Шарма А., Кохановський В.). До участі у заході нами були залучені викладачі та студенти Житомирського економіко-гуманітарного інституту Університету «Україна», які активно співпрацювали з нами щодо залучення школярів до нашого виставкового стенда.

Зустріч із учнями відбувалася у форматі «Студмістечка», в якому кожен навчальний заклад мав платформу для самопрезентації.

При вході відвідувачі ярмарку професій отримували студентський квиток та залікову книжку з картою представлених закладів. Учасник із таким пакетом документів мав можливість здійснити ігрову спробу вступу до омріяного навчального закладу. Після короткого майстер-класу від представників приймальних комісій навчальних закладів, які заздалегідь ними готуються, учасник демонстрував свій рівень знань чи практичні навички і за це отримував запис до залікової книжки про успішне складання іспиту.

Наш Інститут на двох робочих столах мав можливість розмістити інформаційні матеріали та показати майстер-клас із актуального економічного професійного напряму, в ході якого відвідувачі виконували нескладні творчі завдання. Майстер-клас проводився у форматі конкурсу-вікторини «Інтелектуальний бумеранг» (ст. викладач Нечипорук Н.В. та студентка Жамська А.): школярам ставили питання з економіки, пов’язані зі шкільною програмою для 9-11 класів. За результатами відповіді на конкурсні питання учні отримували оцінку в так званій заліковій книжці та брали участь у розіграші призів і подарунків від нашого закладу. До участі у конкурсі нами допускались школярі, які зареєструвались у нас та заповнили анкету вступника. Конкурс-вікторина, що проводився нашим Інститутом, користувався у школярів великим успіхом, про це свідчить натовп учнів біля наших робочих столів. Для участі у конкурсі учні шикувались у велику чергу.

Інформацію про наш університет та консультації учням, їх батькам та викладачам, що супроводжували школярів, надавала начальник відділення Центру професійного навчання робітників та підвищення кваліфікації ІЕМ Іващук Т.В., яка разом зі студенткою Шарма А. здійснювала також реєстрацію шкіл-учасниць заходу та допомагала учням заповнювати анкети вступника.

Всього за період роботи на цьому Ярмарку професій нами отримано більше 170 таких анкет, заповнених школярами.

Наприкінці Ярмарку нами вручено Подяку, подаровано книгу П.М. Таланчука та сувенірну іміджеву продукцію нашого університету організаторам даного заходу, а саме – керівництву Житомирського міського центру зайнятості.

Необхідно відмітити нестандартний підхід в організації такого заходу, нову й неординарну форму його проведення. Слід узяти до уваги такий підхід у подальшій профорієнтаційній роботі нашого навчального закладу.

 

Заступник директора з профорієнтаційної роботи

Інституту економіки та менеджменту І.Ю. Кутліна


Підрозділ: ВІДКРИТИЙ МІЖНАРОДНИЙ УНІВЕРСИТЕТ РОЗВИТКУ ЛЮДИНИ «УКРАЇНА»

до списку новин