Відкритий міжнародний університет розвитку людини «УКРАЇНА»
Перемикач режиму перегляду сайту
Збільшений розмір шрифту Великий розмір шрифту Нормальний розмір шрифту
Чорно-білий В сірих відтінках Синьо-голубий
Нормальний режим
+38-067-406-53-92
Приймальна комісія
відділ оргроботи
+38-067-503-64-52
+38-067-328-28-22
Viber відділу обліку
+38-067-500-68-36
Київ, вул. Львівська, 23 office@uu.ua
Група: Круглі столи, тренінги, майстер-класи

Толерантність – наш обов’язок

У 1995 р. ЮНЕСКО проголосила 16 листопада Міжнародним днем толерантності. До цього дня кафедра фізичної реабілітації та фізичного виховання Полтавського інституту економіки і права спільно з обласною бібліотекою для дітей імені П. Мирного провела тренінг на тему «Толерантність – наш обов’язок». Учасниками його були учні 5 класу ЗОШ № 10 (класний керівник І.С. Лукич).

Цей захід мав на меті: створення мотивації для засвоєння учнями толерантної поведінки. Ця проблема звучить зараз досить актуально. Гостро постало питання про нехтування учнями та молоддю загальнолюдськими цінностями, порушення особистих прав людини, нетолерантне ставлення однин до одного.

У програмі тренінгу метод «Мозкового штурму» допоміг розкрити зміст теми: значення толерантності в житті людей та в демократичному суспільстві; принципи та риси толерантності. Учні коментували висловлювання знаменитих людей про толерантність; аналізували життєві ситуації; вчились навичкам толерантної поведінки, як досягти компромісу в конфліктних ситуаціях.

Розкриттю теми допомагали вправи провідного бібліотекаря Л.В. Чижик, анкетування, яке провів студент Руслан Ковтун «Як ти виявляєш толерантність?».

Цікавою була мистецька сторінка: притча про аксакала (вик. Дмитро Ареф’єв), казка про людські цінності (вик. Катерина Радченко та Тамара Передерій), гумористична мініатюра «Давай дружити» (вик. Вадим Дубровін, Віка Ткаченко), вірш «Толерантність врятує світ» (вик. Михайло Сохань).

Подарунком цьому заходу була виставка виробів із бісеру «Цікавий дивосвіт» студентки ІІІ курсу (спецгрупа з напряму підготовки «Здоров’я людини») Аліни Костенко, яка жестовою мовою прокоментувала своє захоплення у вільний від занять час. І її зрозуміли всі учасники заходу під аплодисменти, бо толерантність – це єдність у великому різноманітті.


Підрозділ: Полтавський інститут економіки і права

до списку новин