Відкритий міжнародний університет розвитку людини «УКРАЇНА»
Перемикач режиму перегляду сайту
Збільшений розмір шрифту Великий розмір шрифту Нормальний розмір шрифту
Чорно-білий В сірих відтінках Синьо-голубий
Нормальний режим
+38-067-406-53-92
Приймальна комісія
відділ оргроботи
+38-067-503-64-52
+38-067-328-28-22
Viber відділу обліку
+38-067-500-68-36
Київ, вул. Львівська, 23 office@uu.ua
Група: Круглі столи, тренінги, майстер-класи

Велике і величне

Американський президент Джон Кенеді говорив: «Нація виявляє себе в людях, яким вона дає життя, але й у тому, яким людям вона віддає почесті, яких людей пам’ятає».

Саме цій істині присвячувався конкульт (конвеєр культури): «Дотик до вічності: велике і величне», який підготували студенти першого курсу спеціальності «Фізична реабілітація» та викладачі нашого інституту спільно з обласною бібліотекою для дітей ім. Панаса Мирного.

Метою заходу було розкриття визначальних зразків світової культури, які зробили твори окремих митців шедеврами і стали вічністю.

У програмі конкульту були згадані імена особистостей, які детермінували увесь подальший розвиток світової культури та мистецтва в Україні. Серед цих імен – Катерина Білокур – народна художниця, Іоанн Георг Пінзель – скульптор, Олександр Довженко – поет та прозаїк. Також було згадано і таких видатних митців світового рівня, як Антоніо Гауді-і-Корнет – іспанський архітектор, Сальвадор Далі – іспанський художник, скульптор, графік, Джузеппе Верді – композитор.

Ці названі творці стали геніями, а їхні твори – шедеврами. Без знання цих творців жодна людина не може вважати себе освіченою!

Розповіді студентів супроводжувалися відповідними картинами, музикою, фрагментами з фільмів, інсталяціями, які підготував сектор масовової роботи бібліотеки. Гостями дійства були учні 11-х класів ЗОШ №27, для яких підготували сувенір – шоколадну інсталяцію «Відлуння» як символ свідомості й активної пам’яті, що поглинає вічність.

Також оригінальними були інсталяції за картиною К. Білокур «Снідання» та «Довженківські яблука». У заключному слові Тетяна Володимирівна Губарь, декан соціально-гуманітарного факультету, відзначила корисність такого ціннісного спілкування молоді міста. І запросила учнів до вибору професій, до яких успішно готують у Полтавському інституті економіки і права та коледжі.


Автор: Бойченко Л.Д., доцент кафедри фізичної реабілітації
Підрозділ: Полтавський інститут економіки і права

до списку новин