Відкритий міжнародний університет розвитку людини «УКРАЇНА»
Перемикач режиму перегляду сайту
Збільшений розмір шрифту Великий розмір шрифту Нормальний розмір шрифту
Чорно-білий В сірих відтінках Синьо-голубий
Нормальний режим
+38-067-406-53-92
Приймальна комісія
відділ оргроботи
+38-067-503-64-52
+38-067-328-28-22
Viber відділу обліку
+38-067-500-68-36
Київ, вул. Львівська, 23 office@uu.ua

Дисципліна: Оцінювання якості та вимог до друкування та етикетко-пакувальної продукції

Кількість годин (кредитів ЄКТС): 90 (3)

 

Мета навчальної дисципліни: вивчення студентами теоретичних положень та отримання практичних навичок щодо принципів системи управління якістю продукції на підприємстві на всіх стадіях виробничого циклу – від дизайну до утилізації відходів виробництва.

 

Завдання навчальної дисципліни: вивчення сучасних контрольно-вимірювальних приладів для контролювання якості друкованої продукції на кожному із етапів її виготовлення (колометри, децентрометри, електро-спектрометри, прилади для контролю в’язкості та вимірювання рН).

 

Результати навчання за навчальною дисципліною:

знати:

-принципи системи управління якістю продукції на підприємстві;

-основні показники якості друкованої продукції (градаційна точність, контраст друку, точність суміщення фарб, трепінг, розтискування растрової цятки у процесі друкування).

 

уміти:

-аналізувати характер продукції залежно від якості матеріалів і моделі друкарської машини;

-використовувати ту чи іншу лініатуру растра;

-користуватися шкалами оперативного контролю додрукарських та друкарських процесів;

-нормалізувати технологічні процеси офсетного та флексографічного друку.

 

Зміст дисципліни (тематика):

Історія етикетки. Новітні види етикетки. Основні терміни, що застосовуються при виробництві та використання упаковки. Папір, картон, металізований папір для етикеток, їх характеристики і призначення. Термоусаджувальна плівка типу “ROSON”, об’ємні етикетки, їх характеристика і використання. Друкування етикеток різними способами друку. Виготовлення етикеток комбінованими способами друку. Стандартизація додрукарських процесів в офсетному і флексографічному друці. Оптимізація якості друку в офсеті та флексографії. Оцінка та контроль якості виробництва етикеток.

 

Види робіт: практичні та лабораторні заняття, індивідуальні завдання, реферати.