Харчові технології
СПЕЦІАЛЬНІСТЬ 181 "ВИРОБНИЦТВО ТА ТЕХНОЛОГІЇ"
ОКР – Молодший спеціаліст
ГАЛУЗЬ ЗНАНЬ: 18 «ВИРОБНИЦТВО ТА ТЕХНОЛОГІЇ»
СПЕЦІАЛЬНІСТЬ: 181 «ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ»
ФОРМА НАВЧАННЯ: ДЕННА, ЗАОЧНА
ВИПУСКОВА КАФЕДРА ТЕХНОЛОГІЇ ХАРЧУВАННЯ
СТРОК НАВЧАННЯ: 2 РОКИ 5 МІСЯЦІВ
ОСВІТНЯ ПРОГРАМА
ОПИС ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ
Освітній ступінь |
Молодший спеціаліст |
||
Галузь знань |
18 "Виробництво та технології" |
||
|
18 "Production and Technology" |
||
Спеціальність |
181"Харчові технології" |
||
|
181 "Food Technology" |
||
Спеціалізація |
Виробництво харчової продукції |
||
|
Food Production |
||
Кваліфікація |
Технік-технолог |
||
|
Technician & Technologist |
||
Тип диплому |
Одиничний |
||
Обсяг програми |
Обсяг освітньо-професійної молодшого спеціаліста становить 150 кредитів ЄКТС, 2 роки 5 місяців. |
||
Вищий навчальний заклад |
Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна» |
||
Організація, що здійснює акредитацію |
Акредитаційна комісія України |
||
Період акредитації |
Сертифікат : серія НІ-І, № 1172625, термін дії до 1 липня 2019 р. |
||
Рівень програми |
5 рівень Національної рамки кваліфікацій України (НРК). 5рівень Європейської рамки кваліфікацій для навчання упродовж життя (EQFLLL). Перший цикл Європейського простору вищої освіти (НРFQEHEA ) |
||
Рівень вищої освіти |
І (перший) рівень вищої освіти |
||
А |
Мета освітньої програми |
||
|
Формування загальної професійної і спеціальної компетентностей, необхідних для вирішення типових завдань харчових технологій та ресторанного господарства, що передбачає здійснення виробничої діяльності. |
||
В |
Характеристика програми |
||
1 |
Предметна область |
Об’єкт вивчення та діяльності: технологічні процеси і харчові продукти. Цілі навчання: очікуване застосування набутих компетентностей. Теоретичний зміст предметної області: основні поняття і принципи проектування та функціонування підприємств харчової промисловості і закладів ресторанного господарства, організація та контролювання відповідного рівня якості та безпечності харчових продуктів, технологічних процесів їх виробництва, застосування чинної законодавчо-нормативної бази та система аналізу маркетингової діяльності у виробничих умовах. Методи, методики та технології (якими має оволодіти здобувач вищої освіти для застосовування на практиці): комплекс технологічних заходів для підвищення ефективності функціонування підприємств, методи розрахунку потреби в ресурсах, участь у виконанні плану діяльності підприємств харчової промисловості і ресторанного господарства. Інструменти та обладнання (об’єкти/предмети, пристрої та прилади, які здобувач вищої освіти вчиться застосовувати і використовувати): комп’ютерна техніка та інформаційні програми, сучасне лабораторне і технологічне обладнання. |
|
2 |
Фокус програми |
Технологія харчових продуктів. |
|
3 |
Орієнтація програми |
Професійна |
|
4 |
Особливості та відмінності програми |
Визначені профілем підготовки фахівця з виробництва харчової продукції. Програма передбачає академічну мобільність. |
|
С |
Працевлаштування та продовження освіти |
||
1 |
Працевлаштування |
Випускники здатні виконувати професійну роботу в різних лінійних і функціональних підрозділах організацій усіх форм власності та організаційно-правових форм відповідно до Національного класифікатора України «Класифікація професій» ДК 003:2010 за такими назвами і кодами професійних груп: 3570 Фахівці з технології харчування: Технік-технолог з технології харчування 5122 Працівники сфери торгівлі та послуг: Офіціант Метрдотель Кухар Виробник харчових напівфабрикатів Кухар дитячого харчування |
|
2 |
Продовження освіти (академічні права) |
Можливе подальше продовження освіти за першим бакалаврським рівнем |
|
Д |
Стиль та методика навчання |
||
1 |
Підходи до викладання та навчання |
Комбінація лекцій, семінарів, практичних занять, консультацій, самостійного вивчення, виконання курсових робіт та проведення тренінгів. |
|
2 |
Форми контролю |
Усні та письмові екзамени, заліки, захист звіту із практик, захист курсових робіт, державна атестація випускника |
|
Е |
Програмні компетентності |
||
1 |
Загальні компетентності |
|
|
3. |
Професійні компетентності |
Професійні компетенції Загальнопрофесійні компетенції
Спеціалізовано-професійні компетенції
Інструментальні компетенції
|
|
F |
Програмні результати навчання |
||
|
Технік-технолог повинен знати:
|
ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНА ПРОГРАМА
№ | Навчальна дисципліна / практика | Кредитів ECTS | Академічних годин | Вид контролю |
І. ЦИКЛ ЗАГАЛЬНОЇ ПІДГОТОВКИ | ||||
1.1. Обов’язкові навчальні дисципліни | ||||
1.1.1. | Українознавство: | 6 | 180 | і |
Історія України | 2 | 60 | ||
Україна в контексті світового розвитку | 2 | 60 | ||
Історія української культури | 2 | 60 | ||
1.1.2. | Екологія та екологічна етика | 3 | 90 | з |
1.1.3. | Інформаційні технології | 4 | 120 | з,і |
1.1.4. | Основи наукових досліджень | 3 | 90 | з |
1.1.5. | Неорганічна та органічна хімія | 3 | 90 | з |
1.1.6. | Аналітична та фізична хімія | 3 | 90 | з |
Всього за п. 1.1. | 22 | 660 | ||
1.2. Дисципліни вільного вибору студентів | ||||
Всього за п.1.2. | 3 | 90 | ||
1.2.1. | Харчові добавки | 3 | 90 | з |
Всього за І циклом | 25 | 750 | ||
ІІ. ЦИКЛ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ | ||||
2.1. Обов’язкові навчальні дисципліни | ||||
2.1.1. | Технологія виробництва харчової продукції | 4 | 120 | і |
2.1.2. | Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства | 4 | 120 | і |
2.1.3. | Організація виробництва в закладах ресторанного господарства | 4 | 120 | і |
2.1.4. | Мікробіологія та фізіологія харчових продуктів | 4 | 120 | з |
2.1.5. | Процеси й апарати харчових виробництв | 3 | 90 | з |
2.1.6. | Загальні технології мінівиробництв | 4 | 120 | і |
ПР.1 | Технологічна практика | 4 | 120 | дз |
Випускова (підсумкова) атестація | 2 | 60 | ||
Всього за п.2.1. | 29 | 870 | ||
2.2. Дисципліни вільного вибору студентів | ||||
Всього за п.2.2. | 6 | 180 | ||
2.2.1. | Економіка підприємств різних типів | 3 | 90 | і |
2.2.2. | Предмет спецпідготовки | 3 | 90 | і |
Всього за ІІ циклом | 35 | 1050 | ||
ЗАГАЛЬНА КІЛЬКІСТЬ ГОДИН | ||||
Всього дисциплін вільного вибору | 9 | |||
РАЗОМ: | 60 | 1800 |