Відкритий міжнародний університет розвитку людини «УКРАЇНА»
Перемикач режиму перегляду сайту
Збільшений розмір шрифту Великий розмір шрифту Нормальний розмір шрифту
Чорно-білий В сірих відтінках Синьо-голубий
Нормальний режим
+38-067-406-53-92
Приймальна комісія
відділ оргроботи
+38-067-503-64-52
+38-067-328-28-22
Viber відділу обліку
+38-067-500-68-36
Київ, вул. Львівська, 23 office@uu.ua

Дисципліна: Бухгалтерський облік у ресторанному господарстві

Кількість годин (кредитів ЕКТС): 90 (3).

 

Форма підсумкового контролю: залік.

 

Мета навчальної дисципліни: придбання студентами знань і формування навичок необхідних для набуття компетенції працівника облікової та контрольно-аналітичної сфер діяльності.

 

Завдання навчальної дисципліни: вивчення методів раціональної організації та ведення бухгалтерського обліку на підприємствах ресторанного господарства на підставі використання прогресивних форм і національних стандартів; набуття навичок опрацювання і використання облікової інформації в управлінні.

 

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен

знати:

  • сутність бухгалтерського обліку та його мету;
  • будову, структуру та зміст балансу;
  • рахунки бухгалтерського обліку та подвійний запис;
  • зміст, структуру та класифікацію документів;
  • облікові регістри та форми бухгалтерського обліку;
  • основні Стандарти бухгалтерського обліку та нормативну базу, що регулює облікові питання;
  • інформаційні потреби користувачів бухгалтерської обліково-аналітичної інформації;
  • необхідність документального підтвердження записів у бухгалтерському обліку.

 

вміти:

  • необхідними для набуття компетенції працівника облікової та контрольно-аналітичної сфер діяльності;
  • застосовувати нормативну базу з облікових питань до вирішення практичних завдань.

 

Зміст навчальної дисципліни (тематика):

Змістовий модуль 1. Основи бухгалтерського обліку

Тема 1. Загальна характеристика, предмет і метод бухгалтерського обліку.

Тема 2. Бухгалтерський баланс.

Тема 3. Рахунки бухгалтерського обліку та подвійний запис.

Змістовий модуль 2. Елементи методу бухгалтерського обліку та господарські процеси

Тема 4. Оцінювання та калькуляція.

Тема 5. Документація та інвентаризація.

Тема 6. Облік основних господарських процесів.

Тема 7. Фінансова звітність.