Відкритий міжнародний університет розвитку людини «УКРАЇНА»
Перемикач режиму перегляду сайту
Збільшений розмір шрифту Великий розмір шрифту Нормальний розмір шрифту
Чорно-білий В сірих відтінках Синьо-голубий
Нормальний режим
+38-067-406-53-92
Приймальна комісія
відділ оргроботи
+38-067-503-64-52
+38-067-328-28-22
Viber відділу обліку
+38-067-500-68-36
Київ, вул. Львівська, 23 office@uu.ua

Дисципліна: Економіка закладів готельно-ресторанного господарства

Кількість годин (кредитів ЄКТС): 180 (6)

 

Мета навчальної дисципліни: формуванні у студентів сучасного економічного мислення щодо сучасних тенденцій розвитку готельної та ресторанної справи в Україні, глибокого комплексного розуміння проблем управління підприємствами готельно-ресторанного бізнесу та опанування навичок їх практичного розв'язання.

 

Результати навчання за навчальною дисципліною:

знати:

-  теоретико-організаційні і практичні положення туристично-готельного підприємництва в сучасному бізнесі;

-  дослідити сутність, структуру та особливості здійснення туристично-готельного бізнесу, особливості ціноутворення на ринку, технологію проведення маркетингових заходів, специфіку готельного господарства.

 

вміти:

-  робити розрахунок та аналіз окремих параметрів діяльності підприємства (організації) та його підрозділів, оцінювання отриманих результатів;

-  проводити комплексні маркетингові дослідження і моніторинг ринку готельно-ресторанних послуг;

-  діагностувати стан маркетингового середовища готельно-ресторанних підприємств і організації.

 

Зміст дисципліни (тематика):

Місце та роль готельного і ресторанного бізнесу в системі народного господарства України. Логіка викладання курсу, його методичне забезпечення, види занять та форми контролю знань. Історичні передумови виникнення готельного та ресторанного бізнесу. Сучасні тенденції розвитку готельного та ресторанного бізнесу в Україні. Сутність, специфіка готельних послуг та функції готельного господарства. Особливості та функції ресторанного господарства. Проблеми і перспективи розвитку готельної та ресторанної індустрії. Особливості розвитку сучасних міжнародних готельних мереж. Системи класифікації готелів у світі. Підприємство готельно-ресторанного бізнесу як суб'єкти ринку в сфері послуг. Особливості конкуренції в готельному та ресторанному бізнесі. Принципи та методи оцінки конкурентоспроможності підприємств. Характеристика форми та методів державного регулювання діяльності підприємств готельного та ресторанного господарства. Види сучасних засобів розміщення. Типологія підприємств готельного та ресторанного господарства, їх класифікація за різними ознаками.

 

Види робіт: лекції, практичні, самостійна робота студентів.