Дисципліна: Інноваційні технології у готельному господарстві
Кількість годин (кредитів ЄКТС): 150 (5)
Мета навчальної дисципліни: оволодіння сучасними теоретичними основами та практичними навичками організації та управління інноваційними технологіями в готельному господарстві, заснованими на результатах наукових досліджень у галузі.
Результати навчання за навчальною дисципліною:
знати:
- критичний аналіз теорій інноваційного розвитку, дати характеристику інноваційних ознак та форм розвитку економіки;
- обґрунтовувати необхідність застосування методів прогнозування і планування нововведень на рівні готельних підприємств як інструментарію реалізації інноваційних технологій;
- визначати основні вимоги до побудови системи організаційних, соціальних, інфраструктурних, технологічних та економічних інновацій готельних підприємств;
вміти:
- опанувати методологічні основи комплексної оцінки ефективності інновацій на макроекономічному і локальному рівнях, а також вимоги до системи показників ефективності;
- самостійно із застосуванням сучасних комп’ютерних технологій аналізувати, узагальнювати, систематизувати й критично оцінювати результати досліджень;
- бути здатним до професійної адаптації навчання новим технологіям, відповідати за якість виконуваних робіт і наукову вірогідність результатів;
- генерувати нові ідеї, виявляти фундаментальні проблеми й формулювати завдання та визначати шляхи дослідження.
Зміст дисципліни (тематика):
Інновація як об’єкт управління. Прогнозування інноваційних планів. Інноваційні процеси у готельному господарстві. Забезпечення інноваційних планів. Комплексна оцінка ефективності інноваційної діяльності готельного підприємства.
Види робіт: лекції, практичні, самостійна робота студентів.