Відкритий міжнародний університет розвитку людини «УКРАЇНА»
Перемикач режиму перегляду сайту
Збільшений розмір шрифту Великий розмір шрифту Нормальний розмір шрифту
Чорно-білий В сірих відтінках Синьо-голубий
Нормальний режим
+38-067-406-53-92
Приймальна комісія
відділ оргроботи
+38-067-503-64-52
+38-067-328-28-22
Viber відділу обліку
+38-067-500-68-36
Київ, вул. Львівська, 23 office@uu.ua

Дисципліна: Мікроорганізми як об’єкти біотехнології

Кількість годин (кредитів ЄКТС): 180 (6)

 

Мета: вивчення використання мікроорганізмів у техніці та промисловому виробництві.

 

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен

знати:

  • систематику та основні властивості мікроорганізмів різних груп;
  • принципи культивування мікроорганізмів;
  • особливості розмноження та функціонування мікроорганізмів;
  • аспекти застосування мікроорганізмів у різних промислових галузях.

 

вміти:

  • використовувати відповідні мікроорганізми для виготовлення харчових продуктів (кисломолочних, хліба, сирів), виробництва вин, пива, спиртів, органічних кислот, амінокислот, антибіотиків, ферментів, окремих вітамінів, білкових та інших кормів для сільськогосподарських тварин;
  • володіти методами виробництва з використанням мікроорганізмів, які яких ґрунтується на методах генетичної інженерії;
  • застосовувати набуті навички у різних галузях народного господарства, фармацевтичній промисловості для отриманні великої кількості БАР, антибіотиків, ферментів, коферментів, гормонів, вітамінів, органічних кислот, амінокислот, білків, ліпідів, полісахаридів, нуклеїнових кислот, пробіотиків тощо та ЛП на їх основі.

 

Зміст дисципліни (тематика):

Тема 1. Історія, основні завдання та напрямки біотехнологічної мікробіології.

Тема 2. Шляхи використання мікроорганізмів у біотехнології.

Тема 3. Класифікація антибіотиків.

Тема 4. Одержання ферментів мікробним синтезом.

Тема 5. Промислові мікробні полісахариди.

Тема 6. Одержання вітамінів мікробним синтезом.

Тема 7. Препарати на основі біомаси.

Тема 8. Пробіотики.

Тема 9. Добрива.

Тема 10. Харчові добавки.

Тема 11. Біогаз.

Тема 12. Біотехнологія металів.

Тема 13. Стероїди.