Відкритий міжнародний університет розвитку людини «УКРАЇНА»
Перемикач режиму перегляду сайту
Збільшений розмір шрифту Великий розмір шрифту Нормальний розмір шрифту
Чорно-білий В сірих відтінках Синьо-голубий
Нормальний режим
+38-067-406-53-92
Приймальна комісія
відділ оргроботи
+38-067-503-64-52
+38-067-328-28-22
Viber відділу обліку
+38-067-500-68-36
Київ, вул. Львівська, 23 office@uu.ua

Дисципліна: Організація і технологія торговельних процесів

Кількість годин (кредитів ЄКТС): 90 (3)

 

Мета навчальної дисципліни: формування знань та вмінь з організації роботи торговельного підприємства, основних технологічних процесів у торгівлі.

 

Результати навчання за навчальною дисципліною:

знати:

  • законодавчі акти і нормативно-правові документи, що регламентують організацію та технологію торговельних процесів;
  • види торговельних підприємств;
  • види роздрібної торговельної мережі, її спеціалізацію, типізацію та принципи розміщення в містах, види та структуру приміщень магазинів та складів;
  • вимоги до їх улаштування і використання;
  • основні операції торговельно-технологічних процесів у магазині та організацію складських операцій;
  • вимоги до організації робочих місць продавців, касирів, продавців-консультантів;
  • правила розміщення товарів у торговельному залі; порядок заняття торговельною діяльністю та правила торговельного обслуговування населення;
  • правила продажу продовольчих та непродовольчих товарів; форми та методи продажу товарів, законодавство щодо захисту прав споживачів;
  • організацію приймання, зберігання та повернення тари;
  • особливості перевезення вантажів окремими видами транспорту та організацію транспортно-експедиційних операцій.

 

вміти:

  • керуватися у своїй діяльності законодавчими актами та нормативно-правовими документами в сфері торгівлі;
  • розробляти раціональні торговельно-технологічні карти;
  • здійснювати приймання товарів за кількістю та якістю, їх зберігання, підготовку до продажу та продаж відповідно до правил;
  • організовувати роботу підприємств роздрібної торгівлі.

 

Зміст дисципліни (тематика):

Торгівля як галузь економіки країни. Роздрібна торговельна мережа, її побудова та розміщення. Основні напрямки розвитку і розміщення мережі магазинів. Улаштування роздрібних торговельних підприємств. Улаштування торговельного залу підприємства. Організація торгово-технологічного процесу у роздрібних торговельних підприємствах. Організація і технологія зберігання та підготовки товарів до продажу в магазині. Правила торговельного обслуговування населення. Правила продажу товарів. Форми та методи продажу товарів. Особливі форми продажу товарів. Товарні склади оптових підприємств, їх улаштування. Технологія складських операцій. Організація перевезення товарів.

 

Види робіт: лекції, практичні заняття, самостійна робота, індивідуальна робота, контрольні завдання.