Відкритий міжнародний університет розвитку людини «УКРАЇНА»
Перемикач режиму перегляду сайту
Збільшений розмір шрифту Великий розмір шрифту Нормальний розмір шрифту
Чорно-білий В сірих відтінках Синьо-голубий
Нормальний режим
+38-067-406-53-92
Приймальна комісія
відділ оргроботи
+38-067-503-64-52
+38-067-328-28-22
Viber відділу обліку
+38-067-500-68-36
Київ, вул. Львівська, 23 office@uu.ua

Дисципліна: Проектування і дизайн об'єктів готельно-ресторанного господарства

Кількість годин (кредитів ЄКТС): 180 (6)

 

Мета навчальної дисципліни: ознайомлення студентів з теоретичними основами і практичними сучасними комп’ютерними методиками проектування закладів готельно-ресторанного господарства відповідно до їх соціально-культурної, утилітарної та естетичної функцій, висвітлення основних напрямків в організації проектування, будівництва та реконструкції підприємств сфери гостинності; формування дизайну та інтер’єру конкурентоспроможних підприємств готельного і ресторанного бізнесу, вироблення у студентів естетичного розуміння та сприйняття оточуючого світу, творчого мислення та естетичного пізнання, формування у студентів компетенцій щодо організаційної культури дизайну закладів ресторанного та готельного бізнесу.

 

Результати навчання за навчальною дисципліною:

знати:

-  сучасні тенденції та перспективи розвитку індустрії гостинності;

-  основи проектування підприємств готельно-ресторанного господарства;

-  вимоги до оформлення, узгодження та затвердження проектної документації;

-  існуючу нормативну документацію з проектування; основні принципи розміщення готелів;

-  методику розробки техніко-економічного обґрунтування проекту;

-  порядок виконання технологічних розрахунків;

-  загальну характеристику, особливості та функціональні можливості комп’ютерної системи автоматизованого проектування AutoCAD;

-  алгоритми побудови графічних об’єктів, порядок нанесення розмірів та здійснення написів в системі AutoCAD;

-  послідовність виконання технологічних схем та будівельних креслень за допомогою комп’ютерної програми AutoCAD у відповідності до вимог ЄСКД;

-  терміни, визначення, поняття щодо предмета та методу дизайну, його категорій, системи художнього конструювання, форми та композиції;

-  основні художні стилі світової культури: античний, романський, готичний, ренесанс, бароко, рококо, класицизм, ампір, модерн, сучасний;

-  закономірності композиційних рішень; методи проведення оцінки естетичних властивостей;

-  особливості художнього стилю та дизайну;

-  формування фірмового стилю у готельно-ресторанному бізнесі.

 

вміти:

-  проводити маркетингові дослідження регіонального ринку послуг закладів готельно-ресторанного господарства;

-  розробляти техніко-економічне обґрунтування проекту;

-  моделювати сервісно-виробничий процес готельного підприємства;

-  виконувати технологічні розрахунки; проводити підбір технологічного устаткування та розташовувати його у приміщеннях відповідно до галузевих вимог;

-  вирішувати основні питання щодо улаштування інженерного обладнання;

-  виконувати планування приміщень у відповідності до їх функціонального призначення;

-  здійснювати реконструкцію та технічне переоснащення існуючого підприємства;

-  приймати рішення стосовно благоустрою та озеленення території готелю;

-  виконувати графічні креслення в комп’ютерній системі автоматизованого проектування AutoCAD;

-  користуватися спеціальною та довідковою літературою;

-  оперувати естетичними категоріями на підставі знання форм і типів культур, естетичної спадщини світової культури та сучасних естетичних уявлень;

-  визначити місце і роль художніх стилів у формуванні дизайну підприємств ресторанного та готельного бізнесу;

-  охарактеризувати взаємозв’язок стилю та моди, його вплив на естетичні властивості;

-  визначити вплив дизайнерської основи на створення конкурентоспроможного закладу;

-  визначити фізіологічні, фізичні, емоційно-психологічні властивості кольору;

-  визначати динамічність та статичність композиційних рішень;

-  оцінювати рівень естетичних властивостей об’єктів за методом експертних оцінок;

-  формувати конкурентоспроможний фірмовий дизайн;

-  виділяти важливі етапи створення дизайну;

-  визначати різновиди дизайну;

-  приймати самостійні рішення про відповідність рівня естетичних властивостей сучасній моді та вимогам дизайну.

 

Зміст дисципліни (тематика):

Організаційні засади проектування готелів. Основні принципи розміщення готелів. Об’ємно-планувальні рішення підприємств гостинності. Основи проектування житлових приміщень готельного підприємства. Основи проектування приміщень громадського призначення. Основи проектування службових, господарських та виробничих приміщень підприємства гостинності. Основи проектування закладів ресторанного господарства при готелі. Загальні положення дизайну як суспільного явища. Дизайн підприємств готельного і ресторанного бізнесу. Порядок проведення дизайнерських робіт та їх вплив на визначення потреб споживачів.

 

Види робіт: лекції, практичні, самостійна робота студентів.