Відкритий міжнародний університет розвитку людини «УКРАЇНА»
Перемикач режиму перегляду сайту
Збільшений розмір шрифту Великий розмір шрифту Нормальний розмір шрифту
Чорно-білий В сірих відтінках Синьо-голубий
Нормальний режим
+38-067-406-53-92
Приймальна комісія
відділ оргроботи
+38-067-503-64-52
+38-067-328-28-22
Viber відділу обліку
+38-067-500-68-36
Київ, вул. Львівська, 23 office@uu.ua

Дисципліна: Санітарія та гігієна підприємств харчування

Кількість годин (кредитів ECTS): 90 (3)

 

Вивчення дисципліни базується на знаннях таких дисциплін, як органічна та неорганічна хімія, біохімія, мікробіологія харчових продуктів, фізіологія харчування, товарознавство харчових продуктів. При вивченні дисципліни простежується логічний зв’язок із такими професійно спрямованими дисциплінами, як “Технологія продуктів харчування”, “Організація ресторанного господарства”, “Устаткування підприємств ресторанного господарства”, “Основи будівельної справи”, “Виробничий дизайн” тощо.

 

Дисципліна науково обґрунтовує організацію раціонального санітарного режиму закладу та формує спеціаліста, який вміє використовувати свої знання для вирішення практичних завдань – виробництва кулінарної продукції з санітарно-гігієнічними показниками якості.

Студентам, майбутнім спеціалістам ресторанного господарства необхідно усвідомити, що знання та практичне виконання санітарних вимог і гігієнічних нормативів у закладах ресторанного господарства є невід'ємною частиною технологічного процесу та має вирішальне значення для виробництва кулінарної продукції високої якості, її повноцінності та нешкідливості для споживачів.

 

Вивчення дисципліни будується на основі поєднання різноманітних форм навчального процесу: лекцій, лабораторних занять, самостійної роботи студентів та індивідуальної підготовки з використанням різних видів контролю знань (виконання індивідуальних завдань, контрольних робіт, підготовка рефератів, розв’язування ситуаційних задач, проведення семінарів).