Дисципліна: Спеціалізований туризм (винно-гастрономічний, екологічний)
Кількість годин (кредитів ЕКТС): 120 (4)
Мета навчальної дисципліни: ознайомити студентів з основами знань про особливості та види спеціалізованого туризму (винно-гастрономічний, екологічний) та показати професійні засади організації такого спеціалізованого туризму.
Результати навчання за навчальною дисципліною:
знати:
- основи спеціалізованого туризму та його термінологію;
- вплив господарських, етнічних і природних чинникiв на реалізацію таких видів спеціалізованого туризму
- систему організації окремих видів спеціалізованого туризму: винно-гастрономічного та екологічного;
- правила поводження з господарськими та природними ресурсами при спеціалізованому туризмі.
вміти:
- визначити можливості організації означених видів спец. туризму в місцевих умовах;
- пояснити суть названих видів спецтуризму;
- застосовувати правила безпеки в туристичній діяльності на таких обд’єктах;
- уникати джерел загрози при здійсненні туристичної діяльності на об’єктах релігії та паломництва;
- користуватися діючою нормативною туризму в названих видах діяльності під час виконання професійних завдань.
Зміст дисципліни (тематика):
Тема 1. Предмет, завдання та організація спеціалізованого туризму.
Тема 2. Винно-гастрономічний та екологічний туризм як об’єкти вивчення.
Тема 3. Особливості дослідження цих видів туризму.
Тема 4. Організація туристичної діяльності та безпека в організації цих видів туризму.
Види робіт: лекції, практичні заняття, модульні контрольні роботи, індивідуальні роботи студентів з викладачем, самостійна робота студентів, залік.