Відкритий міжнародний університет розвитку людини «УКРАЇНА»
Перемикач режиму перегляду сайту
Збільшений розмір шрифту Великий розмір шрифту Нормальний розмір шрифту
Чорно-білий В сірих відтінках Синьо-голубий
Нормальний режим
+38-067-406-53-92
Приймальна комісія
відділ оргроботи
+38-067-503-64-52
+38-067-328-28-22
Viber відділу обліку
+38-067-500-68-36
Київ, вул. Львівська, 23 office@uu.ua

Дисципліна: Статистична обробка експериментальних даних

Кількість годин (кредитів ECTS): 90 (3)

 

Дисципліна має тісний зв'язок із багатьма дисциплінами ("Процеси й апарати харчових виробництв", "Вища математика", "Комп'ютерна техніка та програмування").

 

Мета навчальної дисципліни: усвідомлення і засвоєння теоретичних та прикладних основ статистичних методів обробки експериментальних даних з метою подальшого складання детермінованої математичної моделі технологічного процесу харчового виробництва.

 

Результат вивчення навчальної дисципліни:

знати:

-        загальні відомості про організацію статистичних спостережень за технологічними процесами;

-        види похибок та невизначеностей;

-        теоретичні основи чисельних характеристик експериментальних даних;

-        застосування критеріїв згоди для аналізу робочих процесів і математичних моделей;

-        види дисперсійного аналізу та його задачі: однофакторний та багатофакторний;

 

вміти:

-        виключати або враховувати випадкові дії оточуючого середовища на експеримент, оцінювати похибки та їх сукупний вплив.

 

Зміст навчальної дисципліни (тематика):

  1. Оцінка основних чисельних характеристик експериментальних даних.
  2. Кореляційно-регресивний аналіз при побудові математичних моделей та процесів харчових виробництв.
  3. Побудова математично-статистичних моделей технологічних процесів.