Відкритий міжнародний університет розвитку людини «УКРАЇНА»
Перемикач режиму перегляду сайту
Збільшений розмір шрифту Великий розмір шрифту Нормальний розмір шрифту
Чорно-білий В сірих відтінках Синьо-голубий
Нормальний режим
+38-067-406-53-92
Приймальна комісія
відділ оргроботи
+38-067-503-64-52
+38-067-328-28-22
Viber відділу обліку
+38-067-500-68-36
Київ, вул. Львівська, 23 office@uu.ua
Група: День відкритих дверей

Ми обираємо Університет "Україна"! А ти?..

Ніна Головченко,

Фоторепортаж Вікторії Халаєвської.

 

Більше фото дивіться в альбомі за посиланням: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.308796795977768.1073742034.131876770336439&type=3

 

27 грудня 2014 року в Університеті «Україна» відбувся черговий День відкритих дверей.

Усіх відвідувачів чекав новорічний квест, шалені розваги, подарунки від Діда Мороза і презентація дитячого зимового табору «Вартові зими». Розкошували на святі, облаштованому невгамовним студентським самоврядуванням, насамперед діти викладачів, працівників та випускників університету, малеча від 2 до 14 років.

До святкових розваг приєдналися і абітурієнти, група школярів із Києва та Чернігівської області, які змогли відчути затишну родинну атмосферу університету. Тут вони ще раз пересвідчилися, що в університеті дбають не лише про навчальний процес, матеріально-технічну базу і науково-дослідну роботу, а й про творчий розвиток кожної особистості.

Власне День відкритих дверей розпочався у великій лекційній аудиторії третього корпусу з відеопрезентації Університету «Україна» в цілому та його навчально-виховних підрозділів зокрема.

Потім у вступному слові проректор з навчально-виховної роботи Антоніна Коротєєва привітала майбутніх вступників, коротко схарактеризувала університет як класичний вищий навчальний заклад інклюзивного типу, запросила школярів на навчання до Університету «Україна».

Відповідальний секретар Приймальної комісії Ольга Веденєєва прокоментувала особливості вступу до ВНЗ 2015 року, надала слушні поради на той випадок, якщо ЗНО буде складено школярами не зовсім вдало. Головна настанова: не губитися, не відмовлятися від бажання отримати вищу освіту і шукати компроміси: чи то вступати до коледжу, чи то починати з рівня «кваліфікованого працівника» ‒ і поетапно рухатися до університетського диплома.

Директори навчальних підрозділів розповіли про спеціальності, які можна здобути в інститутах, на факультеті та в коледжі, а також про переваги навчання саме в Університеті «Україна».

Наталя Барна, директор Інституту філології та масових комунікацій (ІФМК), представила такі спеціальності: українська мова та література, переклад (романо-германські та східні мови), журналістика, видавнича справа та редагування, документознавство та інформаційна діяльність, туризмознавство. Наталя Віталіївна поділилася інформацією про працевлаштування випускників, творче зростання обдарованих студентів та відомостями про здобутки викладачів інституту. З останніх – перша премія у літературному конкурсі «Коронація слова» (номінація «Романи») за твір «Вільний світ» Тетяни Белімової, доцента кафедри української мови, літератури і східних мов Університету «Україна».

Світлана Нестеренко, директор Інституту економіки та менеджменту (ІЕМ), випускниця Університету «Україна», розповіла про напрями підготовки з економічних спеціальностей, спеціалістів/випускників з фінансів, банківської справи, обліку і аудиту, маркетингу, менеджменту організацій, менеджменту зовнішньоекономічної діяльності; про базу для набуття практичних навичок ‒ Навчально-банківський центр (НБЦ) ІЕМ.

Заступник директора Інституту права та суспільних відносин (ІПСВ) Олексій Фаст зазначив, що підготовка правознавців в інституті здійснюється низкою кафедр, які очолюють відомі вчені: кафедру конституційного, адміністративного та фінансового права очолює доктор юридичних наук, професор Юрій Фрицький, кафедру теорії права та міжнародної інформації – доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України Олександр Мурашин, кафедру цивільного, господарського та кримінального права – доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України Віктор Олефір.

Попри величезну кількість ВНЗ, які готують правознавців, ця спеціальність в Університеті «Україна» користується незмінним попитом серед вступників. Не останню роль відіграє у цьому створена при інституті Юридична клініка «Феміда», яка завоювала величезну пошану у малозабезпечених верств населення Києва завдяки якісним безкоштовним юридичним послугам, що їх надають студенти-правознавці під керівництвом досвідчених викладачів.

Директор Інституту соціальних технологій (ІСТ) Сослан Адирхаєв наголосив на тому, що людське життя, діяльність і розвиток особистості, її прагнення, домагання, розкриття внутрішнього потенціалу, психічне і фізичне здоров'я, професійне становлення були і є у фокусі уваги багатьох професій, які належать до типу «Людина-людина». Серед них особливо актуальними є спеціальності психолога, соціального працівника та реабілітолога, які можна здобути в ІСТ. В ІСТ діє три кафедри: психології, соціальної роботи і педагогіки, а також кафедра здоров'я людини та фізичного виховання. В інституті відкрито суперсучасний Науково-практичний медико-реабілітаційний центр, який є потужною базою практики для студентів-реабілітологів.

Директор Інженерно-технологічного інституту (ІТІ) Віктор Малишев підкреслив, що тенденції економічного розвитку сучасного суспільства доводять, що до професії інженера повертається престижність та високий рівень оплати праці. І діяльність колективу Інженерно-технологічного інституту Університету «Україна» спрямована на підготовку саме таких спеціалістів. Підготовка фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст» здійснюється за 3-ма спеціальностями – «Обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів», «Виробництво харчової продукції», «Виробництво тугоплавких неметалевих та силікатних матеріалів і виробів», за освітньо-кваліфікаційними рівнями «бакалавр», «спеціаліст» і «магістр» – на 5-ти – «Автомобілі та автомобільне господарство», «Дизайн», «Електронні прилади та пристрої», «Технологія харчування», «Хімічна технологія тугоплавких неметалевих і силікатних матеріалів».

Директор Інституту комп’ютерних технологій (ІКТ) Вячеслав Поліновський розповів про переваги навчання саме в ІКТ Університету «Україна»:

‒ Я обрав стратегію максимальної відповідності наших випускників потребам ринку. Наприклад, якщо підходити в цілому, то ми готуємо комп’ютерного спеціаліста, який, швидше за все, піде працювати або програмістом, або інтегратором, тож варто робити відповідні акценти на цих двох напрямах підготовки. Тому ми, насамперед, збільшили кількість годин програмування в навчальних планах. Після цього переглянули саму програму навчальних предметів. От, наприклад, відомі виші досить часто навчають застарілим мовам програмування: Асемблер, або С, або Рascal, і це відразу ж на першому курсі, коли діти ще й архітектури не знають.

Ми повністю відмовилися від такого складного шляху і два роки назад перейшли на скриптові мови. Студенти вже на першому курсі навчаються мові Python. До речі, Масачусетський технологічний інститут зробив те ж саме два роки тому, як і ми. Це доводить те, що ми обрали вірний шлях і не стоїмо на місці.

Я постійно приділяю увагу перегляду рекомендацій у навчанні від всесвітніх організацій АСМ та ІЕЕЕ. Крім того, все корисне, що рекомендують або радять гіганти від IT-світу, я намагаюся втілити в нашому Інституті комп’ютерних технологій. Так, нещодавно ми зареєструвалися в Sun Academy – це академія IT-технологій від програми Sun розробників Java. Зрозуміло, що наш інститут давно зареєстровано у Microsoft, також у нашому інституті відкрито академію Cisco ‒ ми використовуємо їхні продукти та беремо участь у навчальних програмах від цих гігантів.

Останнім часом я помітив, що наші студенти почали серйозно ставитися до вивчення англійської мови. Цього року, коли у нас з’явилися перші іноземні студенти, то їхні однокурсники намагаються спілкуватися англійською мовою. Через те ми проводимо додаткові заняття з англійської мови саме для наших IT-ків.

Крім цього, Інститут комп’ютерних технологій має наміри і вже почав займатися дослідженням аддитивних методів формоутворення (FabLab, 3Д-принт, ЕкоПринт), розробкою вбудованих інформаційних систем та систем розумного дому, робототехнікою та прикладним приладобудування.

Наші переваги реальні й дієві. Про це свідчить вибір студентів. Адже цього року Інститут комп’ютерних технологій Університету «Україна» став флагманом серед вищих навчальних закладів недержавної форми власності з набору студентів на IT-спеціальності!

 

Факультет біомедичних технологій (ФБТ) презентувала декан Валентина Мовчан. Це один із наймолодших навчальних підрозділів університету. Структуру факультету складають кафедри мікробіології, сучасних біотехнологій та екології, імунології, працює навчально-наукова лабораторія мікробіології, імунології та біотехнологій. Кожна кафедра націлена на вирішення актуальних проблем взаємодії людини із природою і готує компетентних спеціалістів у відповідних галузях.

Директор коледжу Світлана Смолянова представила Коледж «Освіта» (КО) як структурний підрозділ Університету «Україна», що дозволяє заздалегідь професійно орієнтувати молодь, надавати початкову вищу освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодшого спеціаліста» в галузях економіки, права, культури, транспортної інфраструктури, інформатики та обчислювальної техніки, соціального забезпечення, журналістики та інформації, зокрема: «Правознавство»; «Діловодство»; «Бухгалтерський облік»; «Видавнича справа та редагування»; «Комерційна діяльність»; «Туристичне обслуговування»; «Обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів»; «Соціальна робота»; «Обслуговування комп’ютерних систем і мереж»; «Розробка програмного забезпечення»; «Виробництво харчової продукції»; «Виробництво тугоплавких неметалевих та силікатних матеріалів і виробів».

Світлана Іванівна наголосила, що структура спеціальностей, за якими організовується навчання у коледжі, визначається у відповідності до базових спеціальностей Університету «Україна».

Директор Інституту відкритої освіти (ІВО) Олена Майборода повідомила про міжнародні проекти Університету Україна щодо навчання за програмою подвійного диплома, а також про можливості дистанційного навчання.

Паралельно з навчанням в Університеті «Україна» студенти мають змогу навчатися в одному з європейських ВНЗ за їхніми програмами і під керівництвом їхніх викладачів в Університеті «Україна». На підставі міжнародних угод Університет співпрацює з такими європейськими партнерами:

  • Міжнародна Корпорація Університетів та Коледжів (Велика Британія) – всі ліцензовані спеціальності Університету «Україна»;
  • Шяуляйський університет (Литва) – магістерська програма з соціальної роботи;
  • Мюнхенська Академія Міжнародних Відносин (Німеччина) – менеджмент адміністрування;
  • Вища школа Міжнародних стосунків та Американістики (Варшава, Польща) – екологія, дипломатія та міжнародні відносини, національна та міжнародна безпека, кадровий консалтинг і управління персоналом, державне управління і самоврядування, менеджмент та інші;
  • Гуманітарно-Теологічна вища школа (Варшава, Польща) – менеджмент туризму, педагогіка, теологія, профілактична медицина;
  • Академія фінансів та бізнесу «Вістула» (Варшава, Польща) – економіка, соціологія, фінанси;
  • Центрально-Європейський університет (Словаччина) – міжнародні відносини, міжнародна інформація, менеджмент раціонального природокористування, комп’ютерні науки.

У закордонних ВНЗ навчання проводиться відповідно до європейських програм подвійних дипломів ERASMUS (European Region Action Scheme for the Mobility of University Students).

По завершенню зустрічі з керівниками навчально-виховних підрозділів, школярі, згідно своїх бажань та обраних майбутніх професій, розділившись на групи, оглянули лабораторну базу кожного інституту, навчальні аудиторії, спілкувалися з викладачами, студентами.

Під час перерви на каву-брейк, обмінявшись враженнями, майбутні абітурієнти писали попередні заяви на вступ до Університету «Україна» за обраними спеціальностями.


Автор: Ніна Головченко, Фоторепортаж Вікторії Халаєвської
Підрозділ: ВІДКРИТИЙ МІЖНАРОДНИЙ УНІВЕРСИТЕТ РОЗВИТКУ ЛЮДИНИ «УКРАЇНА»

до списку новин