Відкритий міжнародний університет розвитку людини «УКРАЇНА»
Перемикач режиму перегляду сайту
Збільшений розмір шрифту Великий розмір шрифту Нормальний розмір шрифту
Чорно-білий В сірих відтінках Синьо-голубий
Нормальний режим
+38-067-406-53-92
Приймальна комісія
відділ оргроботи
+38-067-503-64-52
+38-067-328-28-22
Viber відділу обліку
+38-067-500-68-36
Київ, вул. Львівська, 23 office@uu.ua
Група: Міжнародні освітні програми Тематика: Освіта з соціально-політичних наук

Благодійний вечір-акція на підтримку студентів Університету "Україна" у Литві

БЛАГОДІЙНИЙ ВЕЧІР-АКЦІЯ НА ПІДТРИМКУ СТУДЕНТІВ УНІВЕРСИТЕТУ «УКРАЇНА» У ЛИТВІ

 

У січні 2015 року у Шяуляйському університеті відбувся благодійний вечір-акція на підтримку студентів Університету «Україна», які проходять практику в м. Шяуляй (Литва) в рамках спільної україно-литовської магістерської програми за спеціальністю «Соціальна робота».

Вечір було підготовлено групою литовських студентів, які також навчаються за спільною програмою, за підтримки адміністрації університету. Неможливо словами передати невимушену, щиру і зворушливу атмосферу цього вечора. Виступи високопосадовців, викладачів і студентів чергувалися з надзвичайно професійним виконанням класичних, джазових і сучасних музичних творів. Коли як відеоряд до виконання Реквієму на екрані зринули картини палаючого Майдану, розстрілу Небесної сотні, прощання з героями – жоден із учасників заходу не втримався від сліз.

Дуже теплі слова про Україну, про її боротьбу, значення її для Європи, про україно-литовську спільну програму подвійних дипломів висловили: заступник Міністра соціального захисту і праці Гінтарас КЛІМАВИЧУС (Gintaras Klimavičius), Єпископ Шяуляю і шяуляйського регіону Євгеніус БАРТУЛІС (Eugenijus Bartulis), заступник мера Шяуляю Данголє МАРТФНФКЕНЄ (Danguolė Martinkienė), декан факультету соціального благополуччя і вивчення недугу Інгріда БАРАНАУСКЕНЄ (Ingrida Baranauskienė).

Надзвичайно живий і цікавий екскурс в історію взаємин наших країн зробив професор історії Артурас ГУМУЛЯУСКАС (Artūras Gumuliauskas).

 

 

Учасники вечора організували збір коштів на підтримку українських студентів, а також подарували їм приємні подарунки: теплі рукавички на згадку про Литву, сертифікати для проходження реабілітації в університетському реабілітаційному центрі, запрошення на участь у програмі іпотерапії, туристичну подорож Литвою. Українська громада Шяуляю оплатила нашим студентам щоденні гарячі обіди в українській кав’ярні.

Українські студенти заспівали різдвяних та народних пісень, яким підспівували всі учасники вечора. А наприкінці їхнього виступу прозвучав Гімн України, який присутні вшанували стоячи.

Найтеплішим напуттям Україні пролунала відома в усьому світі пісня Френка Синатри «Мій шлях», яку в дуже незвичній джазовій манері досконало виконала одна зі студенток-магістрантів музичного факультету.

Іди тільки своїм шляхом, Україно, тебе знають і підтримують у всьому світі!

Не здавайся і не звертай з нього!

 

 

 

Фотоальбом тут: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.330788283778619.1073742048.131876770336439&type=1

Катерина КОЛЬЧЕНКО


Автор: Катерина КОЛЬЧЕНКО
Підрозділ: ВІДКРИТИЙ МІЖНАРОДНИЙ УНІВЕРСИТЕТ РОЗВИТКУ ЛЮДИНИ «УКРАЇНА»

до списку новин