Відкритий міжнародний університет розвитку людини «УКРАЇНА»
Перемикач режиму перегляду сайту
Збільшений розмір шрифту Великий розмір шрифту Нормальний розмір шрифту
Чорно-білий В сірих відтінках Синьо-голубий
Нормальний режим
+38-067-406-53-92
Приймальна комісія
відділ оргроботи
+38-067-503-64-52
+38-067-328-28-22
Viber відділу обліку
+38-067-500-68-36
Київ, вул. Львівська, 23 office@uu.ua
Група: Олімпіади, конкурси

Відкритий молодіжний конкурс «Єднаємось у творчості»

До Міжнародного Дня людей з інвалідністю у м. Полтаві вперше проводився Відкритий молодіжний конкурс «Єднаємось у творчості».

Фінальний етап конкурсу відбувся 7 грудня 2017 року о 13:00 у приміщенні Полтавського художнього музею імені М. Ярошенка (Галерея мистецтв).

Організаторами конкурсу виступили Полтавський інститут економіки і права ВНЗ «Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна» та Управління у справах сім`ї, молоді та спорту виконавчого комітету Полтавської міської ради.

Відкритий молодіжний конкурс «Єднаємось у творчості» є інновацією у сфері соціокультурних послуг для молоді м. Полтави і проводиться з метою привернення уваги громадськості до творчої діяльності молоді з числа людей з обмеженими фізичними можливостями; виявлення талановитої молоді та надання особливої підтримки творчому розвитку людей з інвалідністю; формування толерантного ставлення до людей з інвалідністю в суспільстві; сприяння гуманітарному розвитку молоді та формування гармонійно розвиненої особистості; активного залучення волонтерів та набуття ними навичок із організації інтегрованих культурно-виховних заходів.

У конкурсі взяли участь учні старших класів загальноосвітніх навчальних закладів, учні професійних коледжів, студенти вищих навчальних закладів, працююча молодь міста Полтави віком від 14 до 35 років.

До пілотного проекту конкурсу у 2017 році увійшли дві номінації: «Поезія» та «Пісенний вернісаж».

Із привітальним словом до учасників фінального етапу конкурсу звернулись директор Полтавського інституту економіки і права Мякушко Надія Семенівна та начальник Управління у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Полтавської міської ради Ромас Олена Миколаївна.

Розпочався конкурс піснею «Край, мій рідний край» у виконанні Кісарової Наталії, студентки 3 курсу факультету права та фінансів Полтавського інституту економіки і права.

Усі учасники продемонстрували високу творчу майстерність. Але особливо журі конкурсу відзначило переможців Омелич Жанну, вихованку державного навчального закладу «Полтавське вище міжрегіональне професійне училище», студентку нашого інституту. Також – Драчук Олену, ученицю випускного класу, активну учасницю художньої самодіяльності Полтавської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернат І-ІІІ ступенів. Обидві конкурсантки виконували пісні жестовою мовою. Їхня виконавча майстерність особливо вразила глядачів.

Досить яскравою була вокально-хореографічна композиція «Танго» у виконанні вихованців комунального закладу «Полтавська спеціальна загальноосвітня школа №40 Полтавської міської ради Полтавської області Рябчука Андрія та хореографічної групи у складі: Велічковської Ольги, Глуховець Олександри, Конон Оксани, Литвин Анастасії, Петрушки Єлизавети, Сівкової Катерини, Терещенко Олександри. Для Андрія це вже не перша перемога. Він є неодноразовим учасником та переможцем міських конкурсів «Повір у себе» та «Світ дитячих захоплень».

У поетичному жанрі найбільше відзначились студентки Полтавського інституту економіки і права Дяченко Сніжана та Кузуб Вікторія. Але особливо вразив присутніх колективний виступ студентів інституту Зубань Ольги, Шкаруби Інни, Блохи Дар’ї, Панченко Віталія. У виконанні групи був прочитаний вірш «До українців» Віктора Баранова, супровід якого здійснювався жестовою мовою. Також поділився своїми поетичними здобутками Почеп Олександр, представник Територіального центру УСЗН Шевченківської районної у місті Полтаві ради. Його виступ був активно підтриманий глядачами тривалими оплесками.

У жанрі пантоміми був виконаний номер «Клоунада» Мороз Ольгою, вихованкою державного навчального закладу «Полтавське вище міжрегіональне професійне училище». Ольга є переможницею конкурсу «Містер і Міс УТОГ» у м. Полтава. Вона також – постійна учасниця загальноміських конкурсів «Повір у себе», «Нам все під силу», «Срібна підкова».

Учасників заходу привернула увагу виставка малюнків, автором яких є Маметова Марина, учениця 7-го класу Полтавської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернат І-ІІІ ступенів Полтавської обласної ради. Марина вже не вперше демонструє свої роботи широкому загалу. Вона мала персональні виставки у своїй школі.

Виступи учасників оцінювало журі на чолі з Губарь Тетяною Володимирівною, деканом соціально-гуманітарного факультету. Всі учасники конкурсу були відзначені грамотами та цінними подарунками.


Підрозділ: Полтавський інститут економіки і права

до списку новин