Відкритий міжнародний університет розвитку людини «УКРАЇНА»
Перемикач режиму перегляду сайту
Збільшений розмір шрифту Великий розмір шрифту Нормальний розмір шрифту
Чорно-білий В сірих відтінках Синьо-голубий
Нормальний режим
+38-067-406-53-92
Приймальна комісія
відділ оргроботи
+38-067-503-64-52
+38-067-328-28-22
Viber відділу обліку
+38-067-500-68-36
Київ, вул. Львівська, 23 office@uu.ua
Група: Набір на бакалаврат

«Я у світі професій» або готуємо санчата влітку…

Для Новокаховського гуманітарного інституту Університету «Україна» профорієнтаційна робота – не лише можливість розказати про себе сьогоднішнім випускникам шкіл, але й прагнення зацікавити, надихнути, підказати й порадити школярам старших класів, як знайти себе у світі професій.

З цією метою 1 лютого 2018 року фахівці Новокаховського міського центру зайнятості спільно з НГІ провели для учнів восьмих і дев’ятих класів навчально-виховного комплексу «Дошкільний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2» та вихованців Техніко-економічного ліцею міста Нова Каховка масовий профорієнтаційний захід.

У рамках події психолог школи поділилася результатами діагностичної роботи по виявленню професійно важливих якостей учнів та надала корисні поради відносно вибору майбутньої професії. В свою чергу, фахівець Центру зайнятості з профорієнтації ознайомила присутніх зі станом ринку праці міста, з переліком затребуваних професій на ринку та зупинила увагу на вимогах роботодавців до претендентів на вакантні посади. При цьому наголосила, що правильний вибір професії є невід’ємною запорукою подальшої реалізації себе як професіонала.

Продовжуючи знайомство молоді з освітніми послугами вищої школи в Україні, відповідальний секретар приймальної комісії НГІ Марина Анатоліївна Щедріна розповіла про навчальний заклад та його керівництво, стратегію і динаміку розвитку, організаційну структуру, навчальний процес, розклади роботи відділень та кафедр тощо. Оскільки інформація презентувалася в інтерактивній формі з використанням слайдів, діаграм, відео-презентацій та теле-сюжетів, учні були зацікавлені й приємно вражені побаченим.

А запрошені до участі роботодавці, зокрема, АТ «Бериславський машинобудівний завод» поділилися тонкощами виробничого процесу, розповіли про професії та спеціальності, за якими працюють на заводі та про можливість проходження професійного навчання за рахунок підприємства з подальшим працевлаштуванням на заводі.

Тож, можна констатувати, що таку розгорнуту тристоронню інформацію (центр зайнятості – вищий навчальний заклад – роботодавець) учні запам’ятають надовго та вже точно керуватимуться не здогадками чи примарними уявленнями, а реальними потребами і вимогами сьогодення. 


Підрозділ: Новокаховський гуманітарний інститут

до списку новин